Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Hastalıklı olduğu öne sürülen anguslar kombinalara gönderildi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Ögüt, Brezilya’dan ithal edilen 2 bin 700 angus cinsi hayvanın, hayvanın hastalıklı olduğu iddiası ile kan tahlillerinin yapılmasını istedi. Bunun için tespit davası açtı. Ancak hiçbir işlem yapılmadan angus yüklü gemiler boşaltıldı; hayvanlar kesilmek üzere Et Balık kombinalarına gönderildi. Hayvanları ithal eden firma sahibi ise ‘hastalık’ iddiasını yalanladı.


CHP Ardahan milletvekili Öğüt, angus yüklü gemideki hayvanların, hastalıklı oldukları iddiasıyla, kan tahlillerinin yapılması için Kocaeli Adliyesi’nde tespit davası açtı.

Ancak Kocaeli’nin Derince Limanı’na getirilen 2 bin 700 angus, gece bulundukları Panama Bandralı ’Transporter’ adlı gemiden indirilerek Et Balık Kurumu’nun Sakarya ve Yozgat’taki kombinalarına gönderildi.

ÇEVREDE AĞIR KOKU

Derince Gümrüğü’nde işlem yapılmak üzere bekletilen angus yüklü gemi çevreye yaydığı koku ile gündeme geldi.

CHP Ardahan Milletvekili artan şikayetler üzerine bölgeye gitti, çevredeki insanlarla görüştü. Daha sonra hayvanların yüklü olduğu gemiye de çıkan Ensar Öğüt, hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Gemiye çıktım ancak kokudan durulur gibi değil. Ben yıllardır hayvancılık sektörünün içindeyim ancak böyle bir koku görmedim. Bu kokunun nedeni sonradan anlaşıldı. Bu hayvanlara, yağ yapsın diye domuz sakatatından yapılan yem veriliyor. Kokuya neden olan da bu.

Biz, bu hayvanların kan tahlililerinin yapılması için tespit davası açtık. Ancak daha talebimiz yerine getirilmeden hayvanlar gemiden gece yarısı indirildi. Bu hayvanlar Et Balık'ınSakarya ve Yozgat’taki kombinalarına gönderilmiş.

Kapıdan engellemeye çalıştık, bacadan götürdüler işte. Yandı bitti, kül oldu misali. Oysa bu ciddi bir durum, insan sağlığı konusu bu kadar mı önemsiz bir konu… Deniz yolu ile getirilen hayvanlar arasında telef olan hayvanları denize atıyorlarmış. Bu akıl alır gibi değil. Üstelik Tarım Bakanlığı daha geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada hayvan ithal etmeyeceklerini açıklamıştı.” şeklinde konuştu.

'HİÇ BİR HASTALIK YOK'

Hayvan ithalatına yapan Kayarlar Et’in sahiplerinden Faruk Kayar ise, hastalık iddialarını kesin bir dille yalanladı. Faruk Kayar, getirdikleri gemide hiçbir hayvanın da ölmediği öne sürerek, “Hayvanları aldığımız yerden getirip teslim ettiğimiz yere kadar Tarım Bakanlığı’nın görevlendirdiği görevliler bizimle beraber. Hayvanlarda hiçbir sorun yok.” dedi.
 
 
 
 
 
 
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt

Ekleme Tarihi
21.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Hastalıklı olduğu öne sürülen anguslar kombinalara gönderildi
Link: Hastalıklı olduğu öne sürülen anguslar kombinalara gönderildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız