Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yığılca arısı, markalaşıyor 

Yığılca arısı, markalaşıyor
 
Yığılca Bal Üreticileri Birliği Başkanı Kara: -''Yığılca ana arısı ve balına olan talep her geçen gün artıyor, talebi karşılamakta zorlanıyoruz'' -''Bu yıl 3 bin 500 adet olan ana arı üretimini, 2013 yılında 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz'' 

DÜZCE (A.A) - Yığılca Bal Üreticileri Birliği Başkanı Nusret Kara, Yığılca ana arısı ve balına talebin her geçen gün arttığını, talebi karşılamakta zorlandıklarını belirterek, 3 bin 500 adetlik ana arı üretimini gelecek yıl 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
 
     Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yığılca ana arısının tanıtımı için büyük uğraş verdiklerini ifade etti.
 
     Üretim kapasitesini artırmak için yeni projeler geliştirdiklerini anlatan Kara, ''Yığılca ana arısına ve balına olan talep her geçen gün artıyor, talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Projelerimizi hayata geçirdikten sonra inşallah Yığılca ana arısını gelir getiren bir sektör haline getireceğiz'' şeklinde konuştu.
 
     Yığılca arısının yüksek bal toplama kapasitesi ve hastalıklara dayanıklığıyla yoğun talep gördüğünü vurgulayan Kara, Düzce Üniversitesi (DÜ), ODTÜ, 19 Mayıs Üniversitesi ve Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nce yapılan araştırmaların arıların üstün bir ırk olduğunu ortaya koyduğunu bildirdi.
     Arı kolonisi bakımından dünyada 1. sırada olan Türkiye'nin üretimde ise 4. sırada yer aldığına dikkati çeken Kara, ''Çünkü kaliteli ve çok bal veren arı ırkları ile çalışmıyoruz. Yığılca arısı gibi çok çalışan ve bol bal veren arı ırkları ile çalıştığımız takdirde bal üretiminde dünyada 1. olacağımıza inanıyorum. Yığılca arısı, Türkiye arıcılığında gelecek vaat etmektedir. Bu yıl 3 bin 500 adet olan ana arı üretimini, 2013 yılında 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.
alt
alt

Ekleme Tarihi
21.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Yığılca arısı, markalaşıyor, arıcılık
Link: Yığılca arısı, markalaşıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız