Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Avrupa sofralarındaki her dört balıktan biri Türkiye’den gidiyor

İZMİR (CİHAN)- Son yıllarda hızlı bir gelişme gösteren su ürünleri sektörü, 2023 yılında 3,5 milyar dolar ihracat hedefliyor.
 
Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, su ürünleri sektörünün ihracatın yıldızı olduğunu belirterek, “2000 yılında 60 milyon dolar seviyesindeki ihracatımız, 2011 yılı sonunda 447 milyon 823 bin dolar seviyesine ulaştı. Avrupa sofralarında yenen her dört balıktan bir tanesi Türkiye’den gidiyor.” dedi.

Su ürünlerinin 2011 yılında ihracatını en fazla artıran sektör olduğunu kaydeden Kızıltan, şöyle konuştu: “Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), olarak 2012 yılı başından beri 14 ülkede 16 gıda fuarına katıldık. Yıl sonuna kadar bu sayı 17 ülke ve 19 fuara çıkacak. 2012 yılında 250 saat uçarak 160 bin kilometre yol yapıp dünyanın etrafında dört tur atmış olacağız.” İhracat rakamlarındaki yükselişin ana sebeplerinden birinin fuarlara katılmak ve Türk su ürünlerini dünyaya tanıtmak olduğunu dile getiren Kızıltan, “Uluslararası ticarette sözleşmelerin yüzde 40’ı fuarlarda imzalanıyor. Fuarlar, ihracatımızı arttırmanın yanında sektördeki gelişme ve yeniliklerin takibi anlamında büyük fırsatlar sunuyor. Yurtdışında katıldığımız fuarlar, sektörümüzü dünyaya tanıtmak ve ihracat hedeflerimize ulaşmak için her zaman bizi desteklemektedir. Fuarlardaki ziyaretçilerin Türk su ürünlerine gösterdikleri ilgi bizi mutlu ediyor.” diye konuştu.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel de STG’nin kurulduğu 2008 yılından bu yana dünya genelindeki gıda fuarlarına yoğun katılım gösterdiğini belirtti. En yoğun fuar katılımını 2012 yılında yaptıklarını ifade eden İşliel, böylece Türkiye’nin önemli bir üretici ülke olduğu imajını dünya genelinde zihinlere yerleştirdiklerini kaydetti. 2012 yılında katıldıkları fuarların birçoğunda ünlü Türk aşçılarının sunumlarıyla Türk su ürünlerini ziyaretçilere ikram ettiklerini anlatan İşliel, “Dünyanın en büyük su ürünleri fuarı olan Brüksel Su Ürünleri Fuarı başta olmak üzere katıldığımız 10 fuarda, on binlerce ziyaretçiye Türk su ürünlerini tattırdık. Türk su ürünlerinin lezzetini beğendiler ve tercihlerini bizim ürünlerimize yönlendirdi.” diye konuştu. CİHAN

Ekleme Tarihi
25.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: balık
Link: Avrupa sofralarındaki her dört balıktan biri Türkiye’den gidiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız