Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sürdürülebilirlikte gündem enerji, kalkınma ekonomisi ve iklim değişimi...

İSTANBUL (A.A) - Sürdürülebilir kalkınma konusunda Türkiye'de kurumların en fazla ilgilendiği konular, ''sürdürülebilir enerji'', ''sürdürülebilir kalkınma ekonomisi'' ve ''iklim değişimi'' oldu.
 
     İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'nin (SKD) iş dünyası, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenler arasında yaptığı ankete göre, eylül ayında gerçekleştirilen ''Rio+20 Sonrası Sürdürülebilir Kalkınma Diyaloğu'' başlıklı konferansa katılanların yüzde 51'i tamamen, yüzde 39'u kısmen Rio+20'yi takip ettiğini belirtirken, yüzde 10'u programı takip etmediğini belirtti.
     Katılımcıların yüzde 52'si, Rio+20 Sonuç Belgesi'ni (İstediğimiz Gelecek) ''hükümetler ve özel sektör için yeşil ekonomiye geçişi planlamaya yarayacak bir bilgi belgesi'' olarak değerlendirirken, yüzde 41'i, sonuç belgesinin bir iyi niyet belgesi olduğunu, yaptırımı bulunmadığından etkili olamayacağını düşünüyor. Belgenin ''sürdürülebilir kalkınma için açık ve net bir kılavuz'' olduğunu belirtenlerin oranı ise yüzde 6 oldu.
     Rio+20'de paylaşılan ana konulardan kurumlarının en fazla ilgilendiği 3 konu sırasıyla ''sürdürülebilir enerji'', ''sürdürülebilir kalkınma ekonomisi'', ve ''iklim değişimi'' oldu.
     SKD Genel Sekreteri Engin Güvenç, ankete verilen yanıtlarda genel olarak ekonomik beklentilerin ön planda olduğunu söyledi. Güvenç, şunları kaydetti:
     ''Sürdürülebilir enerji, sürdürülebilir kalkınma ekonomisi konularının ilk sıralarda yer alması ekonomik çıktı mesajlarını kuvvetlendiriyor ki bu kesinlikle beklenen bir sonuçtur. Ancak geri plana attığımız çevre ve insan boyutlarını da unutmamak gerekiyor. Bu durum sürdürülebilir kalkınma konusundaki vizyonun genişlemesi gerektiğini gösteriyor. Sağlam temel ve hedeflere dayalı vizyon ile başarı mümkün olabilecektir.''
    
 

Ekleme Tarihi
28.10.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Sürdürülebilirlikte gündem enerji, kalkınma ekonomisi ve iklim .....




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız