Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türk kahvesi hatırına üretim bandını durdurdu

Dünyada 60 ülkede 1.300 mağaza ve 120 bin satış noktasıyla, hem en büyük kahve üreticileri hem de perakendeciler arasında yer alan Alman Tchibo, Türk kahvesinin yükselişine kayıtsız kalamadı.


Nestle gibi global firmaların bile Türk kahvesi üretimine başlamasının ardından Tchibo’nun Türkiye ofisi, popülaritesi sürekli artan Türk kahvesini Almanya’ya bildirdi. Her yıl ortalama yüzde 20 büyüyen Türk kahvesinin son yıllarda yüzde 40 büyüme ile dikkat çektiğini belirten Tchibo Türkiye Genel Müdürü Şenay Küçük Tanşu, “Türk kahvesi geri geliyor. Gençler de Türk kahvesine ilgi göstermeye başladı” dedi.

DEVEDE KULAK BİR İŞ


Şenay Küçük Tanşu, Alman kahve devini Türk kahvesi üretmeye nasıl ikna ettiklerini şöyle anlattı: “Türkiye’de 52 mağazalık bir zincir olunca merkeze Türk kahvesini önerdik, 4 yıl önce. Tchibo yılda 130 milyon ton kahve satan bir dev. Çok küçük adette üreteceği Türk kahvesi için, bir fabrikasında bütün üretim bandını durdurması gerek. Bu devede kulak gibi bir iş onlar için. Ama iki yıl önce kabul ettiler. Uzun ve hummalı bir çalışma başladı. Fabrikayı durdurup, olmayan yeni bir ürünü üretmeye razı oldular.”

İLKİ HAYAL KIRIKLIĞI

Tchibo, Türkiye’deki bütün kahve markalarını tattı, toplanan numuneleri Almanya’da inceledi. Türk kahve makinelerini, cezveleri denedi. Türk gıda mühendislerinden bilgiler aldı. Telveyi, köpüğü çalışıp Türk damak tadına uygun Türk kahvesi üretmek için aylarca çalıştı. Tanşu, Almanların çok umutlu olduğu ilk denemeyi beğenmediklerini belirterek, “Çekimi ve köpüğü olmamıştı. Büyük hayal kırıklığı yaşadılar. Kalkıp Brezilya’ya gittiler ve kavrulma süresi üzerinde çalıştılar. En son 4 ay önce yaptıkları Türk kahvesini beğendik. Almanya merkezinde Türk kahvesinin tadını tutturmayı şampanyalarla kutladık” diye konuştu.

14 Kasım’da piyasada

TÜRK kahvesini kavrulmuş çekirdek olarak getireceklerini ve mağazada dileyen tüketiciler için taze taze çekeceklerini anlatan Şenay Küçük Tanşu, mağazada pişmiş Türk kahvesi satacaklarını da söyledi. Türkiye’nin ardından, Türk kahvesini bilen ülkelerdeki talebin karşılanabileceğini belirten Tanşu, Almanya başta Avrupa ülkelerine Türk kahvesinin tanıtılabileceğini kaydetti. Tanşu “Avrupa’ya kahveyi Türkler taşımış ama sahip çıkamamış. Türk kahvesi espressoya rakip olabilir. Dünya tanımalı, bilmeli” dedi.

Kahveyi dışarıda içmeyi seviyoruz

Türkiye’de köklü bir geçmişi olsa da sokaktaki varlığını, global zincirlere borçlu olan kahve yeniden yükseliyor.

Türkiye’de tüketicinin eğilimi kahveyi daha çok dışarıda içmek yönünde.

Çeşitleri içinde Türkiye’de en çok filtre kahve ve Türk kahvesi satışlarında artış yaşanıyor. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türk kahvesi,
Link: Türk kahvesi hatırına üretim bandını durdurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız