Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Canlı hayvan ve et ithalatındaki vergi artışı

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tunç: -''Fiyatlara pek fazla etki edeceğini zannetmiyorum, üreticiye artı sağlamaz, zararı da olmaz''


SAKARYA (A.A) - Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, canlı hayvan ithalatındaki gümrük vergisinin artırılmasına ilişkin, ''Fiyatlara pek fazla etki edeceğini zannetmiyorum, üreticiye artı sağlamaz, zararı da olmaz'' dedi.

Tunç, AA muhabirine vergi artışının Kurban Bayramı öncesinde planlandığını anımsatarak, artışın bayram öncesinde yapılmış olmasını arzu ettiklerini ama bayram ertesine kaldığını söyledi.

''Fiyatlara pek fazla etki edeceğini zannetmiyorum, üreticiye artı sağlamaz, zararı da olmaz'' diyen Tunç, ''Bayram öncesi yayınlansaydı en azından biraz daha menfaatli olurdu bizim için. Üreticiler kar ve zarara bakmadan banka borçlarından dolayı hayvanlarını sattı. Bayramda besiciler umduğunu bulamadı. Talebin çok üstünde hayvan vardı. Satışlar istediğimiz gibi olmadı, zararına satıldı. Böyle olacağı belliydi'' şeklinde konuştu.

KTB Başkanı Ünlü: -''Alınan karar, yerli üreticiyi korumaya yöneliktir, hayvan üreticisini olumlu etkileyecek''

KAYSERİ (A.A) - Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, canlı hayvan ve et ithalatındaki vergi artışıyla ilgili, ''Alınan karar, yerli üreticiyi korumaya yöneliktir, hayvan üreticisini olumlu etkileyecek'' dedi.

Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, canlı hayvan ithalatında gümrük vergisi oranının yüzde 30'dan yüzde 40'a, kasaplık et ithalatında da gümrük vergisi oranının yüzde 70'ten yüzde 100'e yükseltilmesi kararını olumlu karşıladıklarını söyledi.
Kurban Bayramı'nın ardından hayvan üreticilerinin elinde çok sayıda hayvan kaldığını belirten Ünlü, canlı hayvan ithalatının zorlaştırılmasının yerli üreticiyi koruma adına alınmış bir karar olduğunu dile getirdi.

Et fiyatlarında artış beklenmediğine dikkati çeken Ünlü, ''Bakanlık, vatandaşın et yiyebilmesi için karkas etin kilogram fiyatını 14,5-15 lira arasında tutmaya çalışıyor. Bakanlığın aldığı karar yerli üreticiyi korumaya yöneliktir, hayvan üreticisini olumlu etkileyecek. Türkiye'de bu yıl büyükbaş hayvan sayısında artış var. Ülkemizdeki hayvan sayısı yeterli, dışarıdan ithal etmeye gerek yok. Et fiyatında bir artış olmayacak. Dolayısıyla Kayseri'de sucuk ve pastırma fiyatında da artış beklemiyoruz'' diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
31.10.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği, Bülent Tunç, Gıda, Tarım, Hayvancılık, Canlı hayvan, et ithalatı
Link: Canlı hayvan ve et ithalatındaki vergi artışı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız