Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Jet Sosyeteye Yurt Dışından Özel Siparişle ‘Kaçak Havyar’ 

- Antalya Emniyet Müdürlüğü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Ve İstihbarat Müdürlüğü Ekipleri Tarafından Yurda Kaçak Yolla Sokulmak İstenen 20 Kilogram Siyah Havyar Ele Geçirildi

- Özel Sipariş Üzerine Getiren Havyarın 500 Gramının Bin İle Bin 500 Dolar Arasından Satıldığı Belirtildi

ANTALYA (İHA) - Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Antalya Emniyet Müdürlüğü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yurda kaçak yolla sokulmak istenen 20 kilogram siyah havyar ele geçirildi. Özel sipariş üzerine getiren havyarın 500 gramının bin ile bin 500 dolar arasından satılmak için getirildiği belirtildi

Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Antalya Emniyet Müdürlüğü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri Antalya Havalimanı’nda, şüphelendikleri bir yolcunun valizinde arama yaptı. Rusya’dan gelen Azerbaycan uyruklu R.A.’nın valizinde yapılan kontrollerde, 40 kutu 500 gramlık dondurulmuş siyah havyar, 1 kutu 250 gram kırmızı havyar, 500 gram mersin balığı eti ele geçirildi. R.A.’nın dondurulmuş ürünleri bozulmaması için alüminyum folyoya sardığı ve hijyenik olmayan bir ortamda taşıma yaptığı belirtildi. Özellikle siyah havyarın kutusunun (500 gram) bin 500 dolardan alıcı bulduğu bildirildi.

R.A.’nın sipariş üzerine Rusya’dan Türkiye’ye kaçak yolla sosyete mezesi olarak bilinen siyah ve kırmızı havyarı getirerek, lüks işletmelere verdiği kaydedildi.

Gümrük görevlileri havyara el koyarak imha edilmek üzere, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teslim etti. Yurda kaçak yollarla havyar sokmak isteyen şahıs ise Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

Ele geçirilen havyarın piyasa değerinin ise yaklaşık 60 bin doları aştığı öğrenildi.
Gümrük ekipleri, vatandaşların şüphelendikleri durumları ‘ Alo 136 Gümrük Muhafaza Kaçakçılık’ ihbar hattına bildirmelerini istedi.

Ekleme Tarihi
31.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Jet Sosyeteye Yurt Dışından Özel Siparişle ‘Kaçak Havyar’
Link: Jet Sosyeteye Yurt Dışından Özel Siparişle ‘Kaçak Havyar’




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız