Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
gebe düve 

Havza’da Köylerde 252 Gebe Düve Dağıtımı Yapıldı

SAMSUN (İHA) - Samsun’un Havza ilçesine bağlı Çakıralan, Ekinpınar, Karahalil, Sofular ve Hecinli Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 63 çiftçiye Kırsal Alanda Sosyal Destek Projeleri kapsamında toplam 252 baş simental ırkı gebe düve dağıtıldı.

Köylerde gerçekleştirilen dağıtımlara Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İcabi Çağan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Başara, Havza Emniyet Müdürü Arıkan Yücedağ, Kooperatif Başkanı Ahmet eren, Havza SYDV Müdürü Fatih Bıyık, köy muhtarları, kooperatif üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, uygulanan projenin iki ayaktan oluştuğunu, ilk ayağı oluşturan sabit yatırımlar kapsamında 466 bin 711 lira 86 kuruş karşılığı her üyeye standartlara uygun hayvan barınakları yaptırıldığını, süt sağım makineleri alındığını, kooperatif binasının tamamlanıp gerekli makine ekipmanının alındığını söyledi.

Havza ve köylerinde hayvancılığın gelişmesi için hazırlanan projenin son ayağını köylüye hayvanları dağıtarak gerçekleştireceklerini belirten Kalaycı, "Bugün projemizin ikinci ve en önemli ayaklarından birini gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 1 milyon 745 bin 100 lira değerinde hayvanlarımızı hak sahiplerine dağıtmaktayız. Dağıttığımız hayvanların bedelleri 2 yıl ödemesiz sonraki yıllarda 6 eşit taksitle olacak. Üreticilerimize hayırlı olsun” dedi. Kalaycı, projenin toplam maliyetinin 2 milyon 211 bin 811 lira 86 kuruş olduğunu belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İcabi Çağan ise, “Sağlıklı ve gebe olarak teslim edilen hayvanlar sayesinde üreticilerimiz kısa sürede kar edeceklerdir" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan, ilçede hayvancılığın gelişmesi ve kalkınması için bu projenin çiftçilerce iyi değerlendirilmesini söyledi. Kooparatif üyeleri, “Allah devletimizden razı olsun. Şimdi çalışıp çabalayıp bir şeyler yapma sırası bizde” dediler.

Çekilen kuralardan sonra hayvanlar veteriner kontrolü sonrası hak sahiplerine verildi.

Ekleme Tarihi
31.10.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Havzada Köylerde 252 Gebe Düve Dağıtımı Yapıldı, hayvancılık, destekler
Link: Havza’da Köylerde 252 Gebe Düve Dağıtımı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız