Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Giresun'da fındık fiyatı 5 liraya yükseldi

 
 
 
GİRESUN (CİHAN)- Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, serbest piyasada Giresun kalite fındık fiyatının 5 liraya yükseldiğini söyledi. Akbaşlı,"Üretici fındığın kontrolünde elinde tutmaya devam ederse fiyat daha da yükselecektir." dedi.

Akbaşlı, yaptığı açıklamada, Ağustos ayında Giresun serbest piyasasında fındık fiyatının 4 liradan sezonu açtığını hatırlattı. Bir takım çevrelerin fiyatların aşağıya çekilmek için spekülastif girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Akbaşlı, bunun bir süreliğine de olsa piyasayı olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.
Fındık üreticisinin zamanla piyasayı dengeleyerek kontrolü altına aldığını ifade eden Akbaşlı,"Spekülatif söylemler nedeniyle bir ara fiyatlar 4 liranın da altına indi. Ancak üretici oynanan oyunların farkına vararak, piyasayı kontrolü altına aldı. Piyasayı üretici kontrol eder hale geldi. Bu da fiyatlara olumlu yansıdı. 4 liradan sezona başlayan fındığın fiyatı bugün 5 lira seviyesi ulaştı." diye konuştu.

"Eğer üretici piyasayı kontrolü altında tutmaya devam ederse fiyatlar artmaya devam edecektir" diyen Akbaşlı, şöyle konuştu: "Yıllardır piyasada fındık üreticisinin söz sahibi olması gerektiğini söyledik. Bunu her zaman dile getirdik. Bu doğrultuda da çalışmalarımız oldu. İşte bugünlerde üreticiye yönelik çalışmalarımızın karşılığını alıyoruz. Giresunlu fındık üreticileri, fiyatları yendi. Fiyatları kendisi belirler oldu. Spekülasyonlar işe yaramadı, yaramayacağı da ortadaki fiyattan belli. Eğer fındık üreticimiz kontrolleri kendi elinde tutmaya devam ederse, fiyatlar daha da yüklesecektir." CİHAN

Ekleme Tarihi
01.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Giresunda fındık fiyatı 5 liraya yükseldi,Özer Akbaşlı,giresun
Link: Giresun'da fındık fiyatı 5 liraya yükseldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız