Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

NAZİLLİ PAMUK KENDİNİ YENİLİYOR 

AYDIN (İHA) - Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, makine parkını yenileme çalışmaları kapsamında 7 yeni araçla araç parkını güçlendirdi.


Aydın'ın Nazilli ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin pamuk alanındaki tek kuruluşu olan Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü makine parkı yeniliyor. 2012 bütçesinden Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu çalışmalarında kullanılmak üzere 7 adet yeni makne ve ekipman alımı yapıldı.

İstasyona kazandırılan yeni araçlar hakkında bilgi veren Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürü Sadettin Öztürk, bünyelerinde bulunan tarım alet ve makinelerinin eskimesi nedeniyle ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini söyledi. Yenileme çalışmalarının süreç içerisinde devam edeceğini belirten Öztürk, “Türkiye'de pamuk alanında tek kuruluşuz. Dünyada pamuk üretiminde bulunan 26 İslam ülkesinin de koordinatör kuruluşu konumundayız. Bunun için de çok önemli görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu işlerimizin aksamaması için mevcut olan tarım alet ve makine parkımızı yeniliyoruz. Uzun bir geçmişi olan Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğümüzün tarım alet ve makineleri zaman içinde eskimiş ve ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. Buradan hareketle, bütçemizi elverdiği ölçüde makina parkını yenilemekteyiz. 2012 yılı itibariyle İstasyonumuza 1 adet traktör, 1 adet lazerli tesviye cihazı ve aleti, 1 adet tarla pülverizatörü, 1 adet santrifüj gübre dağıtma makinesi, 2 adet hidrolik diskaro, 1 adet sıra arası çapalama makinesi satın alınmıştır. Önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyulan tarım alet ve makine alımına devam edilecektir” dedi.

Ekleme Tarihi
01.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Nazilli, Pamuk, tarım, ziraat,
Link: Nazilli Pamuk Kendini Yeniliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız