Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Marmarabirlik, yeni kampanya dönemi ürün alım fiyatlarını belirledi

Kiloda 190 tane gelen sofralık zeytinin alım fiyatı 6 lira olarak tespit edildi -Birlik başkanı Asa: ''Rekolte tahmini 60 bin ton civarındadır. Alım politikası ve fiyatlarımızı da ülke genelindeki üretimin iri, orta ve ince kalibre dağılımına göre belirledik''


BURSA (A.A) - Marmarabirlik, 2012-2013 kampanya döneminde kiloda 190 tane gelen sofralık zeytine 6 lira ödeyecek.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, birliğe bağlı 8 kooperatifin yöneticileriyle yapılan toplantının ardından 2012-2013 kampanya döneminde uygulanacak ürün alım fiyatları belirlendi. Birliğin yönetim ve denetim kurulu, kiloda 190 tane gelen zeytine 6 TL, 200 taneye 5,6 TL, 410 taneye ise 1,8 TL ödeyeceğini açıkladı.

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, kooperatif bölgelerinden gelen rekolte beyanının 60 bin ton civarında olduğunu, bunun da yaklaşık 48 bin tonunun iri kalibreli ürün olduğunu dile getirerek, 49 bin tonun yüzde 75'ini almayı hedeflediklerini söyledi.
Açıkladıkları fiyatlardan üreticilerin memnun kalacaklarını ümit eden Asa, şunları kaydetti:

''Kooperatif bölgelerimizde özel sektör temsilcilerinin alım yaptığı fiyatlar sunidir. Üreticilerimizin, tüccarın verdiği fiyata bakarak değerlendirme yapmamaları gerekir. Özel sektör temsilcileri, istediği gibi ürün alıp piyasadan çekilir. Oysa Marmarabirlik, ortak üreticilerimizin beyan ettikleri ürünün neredeyse tamamına yakınını almaktadır. Kooperatiflerimizden gelen beyanlara göre rekolte tahmini 60 bin ton civarındadır. Alım politikası ve fiyatlarımızı da, ülke genelindeki üretimin iri, orta ve ince kalibre dağılımına göre belirledik.''

Marmarabirlik'in geçen kampanya döneminden yüksek miktarda küçük taneli zeytin stoku bulunduğunu ifade eden Asa, ''Ortaklarımızı ve kooperatifleri mağdur etmeden, Marmarabirlik'i de zarar ettirmeden ortak bir yol bularak belirlediğimiz fiyatlarda, tüketici ayağı da hesaba katılmıştır. Alınacak ürünün sofraya kaç liraya ineceği de önemlidir. Ayrıca bu kampanya dönemi çok farklıdır. İri taneli ürün ihtiyacı nedeniyle verilen bu fiyatların, üreticimizde gelecek yıllara ilişkin yüksek beklenti oluşturmaması gerekmektedir'' ifadesini kullandı.

Marmarabirlik kar ettiğinde kimse hesap sormadığını, ancak zarar ettiğinde de her ortağın hesap soracağını dile getiren Asa, ''Üreticimiz, ürününü satarken 10 kuruşluk farkları değil, Marmarabirlik'i tercih etmeli ve birliğine sahip çıkmalıdır. Belirlediğimiz fiyatlarla üreticimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Bundan sonra görev üreticimizin. Aynı zamanda üreticilerimizin Marmarabirlik'in gübre, zirai ilaç ve nakdi yardımlarından faydalanabileceklerini de unutmamaları gerekir. Üretici birliğine ne kadar sahip çıkarsa, Marmarabirlik de ortaklarını o derece korur'' değerlendirmesini yaptı. 

Ekleme Tarihi
01.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Marmarabirlik, sofralık zeytin, zeytin
Link: Marmarabirlik, yeni kampanya dönemi ürün alım fiyatlarını belirledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız