Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Pınar Süt'e FAO Ödülü

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Günü, Birleşmiş Milletler FAO Türkiye Temsilciliği tarafından 16 Ekim Salı günü yapıldı.


Süt pazarının lider markası Pınar Süt, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası'nın (TÜGİS) düzenlediği 'Tarımsal Kooperatifler Dünyayı Beslemenin Anahtarıdır' temalı Dünya Gıda Günü'nde, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ' Gıda Sektörüne Katkı Ödülü'ne layık görüldü. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, ödülü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker'in elinden aldı.

'Tarımsal Kooperatifler Dünyayı Beslemenin Anahtarıdır' temasıyla düzenlenen Dünya Gıda Günü, yetkililer ve sektör profesyonellerini bir araya getirdi.

Tarım kooperatifleri konusunun tüm detaylarıyla masaya yatırıldığı Dünya Gıda Günü'nün sonunda tarım kooperatiflerinin gelişimi için çalışmalarından dolayı Pınar Süt, 'Gıda Sektörüne katkılarından dolayı ödüle layık görüldü. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, ödülü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker'den aldı.

Ödül hakkında açıklama yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, "Pınar Süt olarak Türkiye'de modern süt sanayisinin kurucusuyuz. 1973 yılından beri süt üreticileri ve kooperatifler ile yakın ilişki içerisindeyiz ve entegre bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir ve Eskişehir fabrikalarımız için 22 bini aşan süt üreticisiyle işbirliğimiz bulunuyor. Üreticilerin emeğini tam anlamıyla değerlendirip onları daima destekleyerek Türkiye'de süt üretiminin artmasına katkı sağlıyoruz. Türkiye'nin lider süt markası olarak, katkımızın Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından ödüllendirilmesi bizim için çok anlamlı" diye konuştu.

Süt sektörüne katkılarını arttırmak için yatırım planlarını devreye aldıklarını aktaran Yiğitbaşı, "Yakın zamanda yapacağımız Şanlıurfa yatırımıyla bu ödülün bize yüklediği sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz ve daha çok üreticiyi ekonomiye kazandıracağız. Bu süreçte İzmir ve Eskişehir'de de olduğu gibi bölge sütçülüğünün kalitesini arttırmak için danışmanlık hizmetleri, suni tohumlama yöntemleri, çiftçi eğitimleri gibi çalışmalar yapacağız" diye bilgi verdi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Pınar Süt, FAO, Ödül
Link: Pınar Süt'e FAO Ödülü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız