Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
helal gıda, halal gıda, 

İslam ülkeleri helal gıda konusunu Antalya’da masaya yatıracak

‘İslam Ülkeleri Standardları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) 2012 Forumu‘ ile helal gıda konusu Antalya‘da masaya yatırılacak. 8-9 Kasım günlerini kapsayacak foruma 57 İslam ülkesinden 150’ye yakın uzman katılacak ve helal gıda konusunda sunum yapacak.


İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) bağlı bir enstitü olan ve merkezi İstanbul’da bulunan SMIIC tarafından organize edilen forum; standardizasyon, akreditasyon ve metroloji alanlarından temsilci ile uzmanları bir araya getirecek. Etkinlikte yapılacak sunumlarda İİT’ye üye devletlerin standartlarının yanı sıra akreditasyon ve metroloji uyumunun ekonomik kalkınma ile ticaret adına önemi anlatılacak. Sürdürülebilir kalkınma için alt yapı kalitesinin arttırılması, uluslararası ticarete tam katılım ve çok taraflı ticaret sisteminin teknik gerekliliklerini yerine getirebilmek için atılması gereken adımlar değerlendirilecek.

SMIIC 2012‘de İslam İşbirliği Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Genel Müdürü M. Metin Eker, Uluslararası Standartlar Teşkilatı (ISO) Genel Sekreteri Rob Steele, Ekonomi Bakanlığı Ürün Denetimi ve Güvenliği Genel Müdürü Mehmet Cömert, Avrupa Elektro Teknik Standardizasyon Komitesi (CENELEC) Başkanı Tore Bloch Trondvold, Körfez Arap Devletleri İşbirliği Konseyi Standardizasyon Teşkilatı (GSO) Genel Sekreteri Nabil A. Molla, Birleşik Arap Emirlikleri Standardizasyon ve Metroloji Otoritesi (ESMA) Genel Müdür Vekili Mohammed Saleh Badri gibi isimlerin aralarında bulunduğu pek çok konuşmacı bulunuyor.

SMİİC, 57 ÜYE DEVLET ARASINDA STANDARTLARI UYUMLAŞTIRIYOR

İİT, 4 kıtaya yayılan 57 üye ülkesiyle Birleşmiş Milletlerin ardından en büyük ikinci hükümetlerarası kuruluş. Teşkilata bağlı bir kuruluş olan SMIIC İslam ülkeleri arasında standartların uyumlaştırılması ve yenilerinin ortaya koyulmasına imkân tanıyor. Üye devletlerde standartları uyumlaştırarak ticaretin önünde yer alan teknik engellerin kaldırılmasına yardımcı olmayı ve böylelikle bu devletlerarasındaki ticareti geliştirmeyi amaçlıyor. Teşkilat üye devletler arasında materyal, imalat ve ürün alış verişini hızlandırmak amacıyla sertifika ve akreditasyon planları hazırlıyor. SMIIC ayrıca üye devletlerarasında metroloji, laboratuar testleri ve standardizasyon faaliyetlerinde birliktelik sağlamayı ve standardizasyon ve metroloji kapsamında İİT üye ülkelerine teknik desteğin yanı sıra eğitim ve mesleki eğitim vermeyi planlıyor. (CİHAN)
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt

Ekleme Tarihi
03.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: İslam, helal gıda, Antalya, gıda
Link: İslam ülkeleri helal gıda konusunu Antalya’da masaya yatıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız