Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Türk su ürünleri Balkanlar'a açıldı

İZMİR (CİHAN)- Türkiye’nin su ürünlerini tanıtmak ve ihracatını arttırmak amacıyla 2012 yılında dünyanın dört bir tarafındaki gıda fuarlarına katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG)’nun son durağı Romanya oldu.
 
STG, Romanya üzerinden Balkan ülkelerine ihracatını arttırmak istiyor. Avrupa Birliği’nin son üyelerinden olan ve refah seviyesi son yıllarda ciddi artış gösteren Romanya’ya Türkiye’nin su ürünleri ihracatını arttırmak isteyen STG, 31 Ekim-4 Kasım 2012 arasında düzenlenen Alimenta Gıda ve Teknolojileri Fuarı’na info standıyla katıldı.

STG Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, 22 ülkeden 400’ün üzerinde firmanın katıldığı fuarda yoğun ilgi gördüklerini söyledi. Fuarı 40 binden fazla kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini kaydeden Kopuz, “Romanya’ya yıllık 3 milyon dolar seviyesinde olan su ürünleri ihracatımızı arttırmak istiyoruz. Alimenta Gıda ve Teknolojileri Fuarı ile hedefimiz sadece Romanya pazarı değil, tüm Balkan ülkeleri.” dedi.

Türkiye’nin son 20 yılda yaptığı atılımla su ürünleri sektöründe dünya çapında bir oyuncu konumuna geldiğine işaret eden Kopuz, şöyle konuştu: “Yıllık 170 bin ton kültür balığı üretimine ulaştık. 2012 Ocak-Eylül döneminde 326 milyon 50 bin dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırdık, yıl sonunda 450-500 milyon dolar aralığında bir ihracat rakamına ulaşmış olacağız. Romanya’da yaşanan rejim değişikliği ve daha sonra Avrupa Birliği’ne üye olması, Türkiye ile arasındaki ticari ilişkileri katlanarak arttırdı. Su ürünleri sektörü olarak bu gelişimden payımızı almak için Alimenta Gıda ve Teknolojileri Fuarı’na katıldık. Romanya balık tüketiminin yoğun olduğu bir ülke, özellikle alabalık ve çipura üreticilerimiz için cazip bir pazar konumunda.”

BİN 500 KİŞİYE TÜRK BALIĞI PİŞİRİLEREK İKRAM EDİLECEK

Katıldığı fuarlarda Türk su ürünlerini pişirerek ziyaretçilere tattırmayı gelenek haline getiren STG, Alimenta Gıda ve Teknolojileri Fuarı’nda da Romanya’da yerleşik Türk aşçısı Hüseyin Fil’in sunumuyla ziyaretçilerin beğenisine sundu. Türk su ürünlerinin pişirilerek ikram edilmesi, STG’nin standına ilgiyi arttırdı. Fuar süresince günde bin 500 ziyaretçiye Türk su ürünleri ikram edilecek. CİHAN
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt

Ekleme Tarihi
04.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Türk su ürünleri,ihracat
Link: Türk su ürünleri Balkanlar'a açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız