Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Gürcistan'dan ot ithalatının önündeki engel kaldırıldı

KARS (CİHAN) - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuraklık nedeniyle hayvanların yem ihtiyacının artması üzerine Gürcistan'dan ot ithalatının önündeki engel kaldırıldı.


AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, yaptığı açıklamada, Türkiye’de belli bölgelerde ve özellikle Doğu Anadolu’da yaşanan kuraklıktan dolayı kaba yem ihtiyacının had safhaya geldiğini iletti. Kılıç, ayrıca Türkgözü kapısının ithalat izni verilen kapılardan biri olmamasının kendilerini harekete geçirdiğini aktararak, “Bölge milletvekilleri ile yaptığımız girişimler neticesinde, ilimiz ve bölgemiz için daha karlı ve daha az masraflı bir geçiş sağlanacağı için Türkgözü Sınır Kapısı açılması gereken kapı olarak değerlendirildi. Teknik altyapısının oluşturulması için yoğun çaba harcandı.” dedi.

Kılıç, gelinen noktada Türkgözü Sınır Kapısı'nın ithal ota açıldığı ve besin değerleri çok zayıf olan saman yerine daha iyi besin değerlerine sahip olan otun temin edilmesinin Gürcistan-Türkgözü Sınır Kapısı aracılığıyla bölge hayvancılığına katkı sağlayacağını ve yem fiyatlarını aşağıya çekeceğine inandığını kaydetti.

Kılıç, yürüttükleri bu çalışmada kaba yem ithalatı izniyle beraber Posof Türkgözü kapısında teknik ve altyapı olarak kaba yem ithalatına uygun hale getirilmesi için Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ile birlikte yürüttükleri çalışmanın olumlu sonuçlandığını ve bugün itibariyle ot girişinde bir engel kalmadığı müjdeledi.

Ekleme Tarihi
04.11.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Gürcistandan ot ithalatının önündeki engel kaldırıldı
Link: Gürcistan'dan ot ithalatının önündeki engel kaldırıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız