Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Köyleri ''ceviz ormanları'' kalkındıracak -Orman ve Su işleri Bakanlığı'nca yürürlüğe konulan Ceviz Eylem Planı kapsamında, Kastamonu'nun değişik ilçe ve köylerine ceviz ormanları kurulacak

KASTAMONU (A.A) - Orman ve Su işleri Bakanlığı'nca yürürlüğe konulan Ceviz Eylem Planı kapsamında, Kastamonu'nun değişik ilçe ve köylerine ceviz ormanları kurulacak.

     Türkiye'nin iklimi ve toprağı ceviz üretimine müsait olmasına rağmen cevizin yüzde 60'ını ithal etmesi, yetkilileri harekete geçirdi.

     Kastamonu Orman Fidanlığı'nda yetiştirilen ceviz fidanları orman köylüsünün gelir kaynağı olacak.
     Orman ve Su işleri Bakanlığı'nca yürürlüğe konulan Ceviz Eylem Planı kapsamında çalışmalarını sürdüren Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Kastamonu'nun değişik ilçe ve köylerine ceviz ormanları kuracak.
     Milli gelirden en düşük payı alan orman köylülerini kalkındırmak, alternatif geçim kaynakları ortaya koymak için ülke genelinde Orman ve Su işleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Ceviz Eylem Planı ' kapsamında fidan üretimine de hız verildi.
     Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü fidanlığında yetiştirilen ceviz fidanları, orman köylülerine dağıtılacak. Kurum ceviz ormanları kurmak için çalışmalarını hızlandırdı.
    
     -Orman Bölge Müdürü Ali Şahin
    
     Yardımcıları Bayram Koçkaya, Yaşar Çakıroğlu ve Karadere Orman İşletme Müdürü Engin Keleş ile merkez ilçeye bağlı Ballık Köyü'nde vatandaşlara ceviz ormanları hakkında bilgi veren Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Kastamonu ikliminde yetişen cevizlerin belirlemek için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün desteğiyle özel bir çalışma yapacaklarını söyledi.
     Kastamonu iklimine uygun cevizleri bulabilmek için her bölgenin iklimine uygun bölgede yetişen türleri tespit etmeye çalıştıklarını vurgulayan Şahin, uygun fidanı bulunca o tür üzerinde ceviz ormanı kuracaklarını kaydetti.
     Şahin, belirlenen yerlerdeki fidanların dikimine önümüzdeki sonbaharda başlayacaklarını söyledi. Şahin, ''Köylülerimize ceviz ormanı kuracağız. Onlar sulayacak ve ürününü toplayacak. Böylelikle gelir elde etmiş olacaklar. Bakanımız ve genel müdürümüz bu eylem planına çok büyük önem veriyor'' şeklinde konuştu.
    
   
alt
alt

Ekleme Tarihi
05.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: ceviz,ceviz ormanı
Link: Köyleri ceviz ormanları kalkındıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız