Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Zeytinde beyan süresi 15 Kasım'de sona eriyor
 
TARİŞ Torbalı Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Birliği delegesi ve denetleme kurulu üyesi Önder Güdücü, ortakların rekolte beyanname verme süresinin 15 Kasım'da sona ereceğini bildirdi.
 
Güdücü, yaptığı açıklamada, zeytinyağı üretim sezonuna, en iyi şekilde hazırlanarak girmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu çerçevede kooperatif ortaklarından zeytin rekolte beyanlarını almaya başladıklarını belirten Önder Güdücü, “Rekolte beyanı verme süresi 15 Kasım'da sona erecektir. Ortaklarımız en az 100 kilogram rekolte beyanı verme hakkına sahiptir” dedi.

Güdücü, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nce 2012 yılı zeytin alım genelgesinin 15 Kasım tarihinde yayımlanacağını kaydederek, “İyi bir fiyat açıklanması” dileğinde bulundu. Zeytinyağında destekleme priminin bu yıl hükümet tarafından 50 kuruş olarak açıklandığını, ancak bu rakam yeterli olmadığını da savunan Önder Güdücü, hükümetin tüm uygulamalarında AB kriterlerini örnek aldığını, bu nedenle zeytinyağı prim uygulamasında da AB kriterlerini baz alınmasını istediklerini söyledi. Gücüdü, “Zeytin üreticisinin desteklenmesi için en az kilogram başına 1 lira olması gerekir. Avrupa ülkelerinde en az kilogram başına bu rakam 2-2.5 lira arasında değişiyor” diye konuştu.

"BEYANNAME VERMEYEN ORTAK KOOPERATİFLERE YAĞ TESLİM EDEMEYECEK"
 
Beyannamelerin 15 Kasım tarihine kadar verilmesi gerektiğini bildiren T TARİŞ Torbalı Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Birlik Delegesi ve Denetleme Kurulu Üyesi Önder Güdücü, önümüzdeki günlerde yeşil çizik zeytin alımlarına da başlanacağını söyledi. Rekolte beyannamesi vermeyen ortaklardan yağ satın alınmayacağını bildiren Güdücü, “Zeytin birliğine bağlı kooperatiflerin tamamında rekolte beyannamelerinin kabulüne başlandı. Ortakların 15 Kasım'a kadar beyanname vermeleri gerekmektedir. Beyanname vermeyen ortaklar kooperatiflere yağ teslim edemeyeceklerdir. Ortalarımızın beyannamelerini süresi içinde vermelerini bekliyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ekotrent
alt
alt

Ekleme Tarihi
05.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Zeytinde beyan süresi 15 Kasım, sona eriyor
Link: Zeytinde beyan süresi 15 Kasım'da sona eriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız