Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
simit, çörek 

Sandy’ye isyan eden halka ABD çözümü

ABD’nin kuzeydoğusunu vuran Sandy Kasırgası geçti ama yarattığı yıkım halkta büyük öfke yaratıyor. Çünkü tam olarak giderilemeyen elektrik kesintileri ve benzin tedarikinin yanı sıra ulaşım hizmetlerindeki aksaklıklar kışı tüm soğuğuyla yaşamaya başlayan New York gibi büyük kentlerde hayatı oldukça zorlaştırıyor.


Vatandaşların sosyal medyada çıkan Sandy haberleriyle isyan noktasına gelmesi üzerine Amerikan Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA) önceki gün “dedikodu kontrol birimi” kurdu.

İsyanın en önemli nedeni, Facebook ve Twitter gibi sosyalleşme sitelerinde, bazı bölgelere yardım götürülürken bazı yerlerin yoksun bırakıldığı şeklindeki mesajlardı. Asılsız haberleri önlemek için FEMA “Fema.gov/sandy” adlı web sitesini işleme koydu.

Sandy yüzünden “hayalet kent”e dönen dünyanın en önemli iş merkezi Manhattan’da elektrik kesintisi tamamen giderildi. Bölge eski ışıltısına kavuştu. Okulların hepsinin bugün açılması bekleniyor. Ekipler yarınki başkanlık seçimleri öncesi oy kullanma merkezlerini hazırlamak için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Ancak yedi eyalette hala 2.5 milyon kişi elektriksiz. Buna yakıt sıkıntısı da eklenince yüzbinlerce konutta soğuk tüm acımasızlığıyla yaşanıyor.

Ülke genelinde ölü sayısı 109’a ulaştı. New York ve New Jersey’de araçlara halen plaka numarasına göre yakıt ve trafiğe çıkış izni veriliyor. Sandy’nin tek olumlu etkisi ise New York’ta suç oranlarının yüzde 35 düşmesi oldu. Başkan Barack Obama’nın seçim öncesi çok yoğun şekilde New York’taki yetkilileri aradığı ve yardım talimatları yağdırdığı belirtiliyor.

‘SANDYZEDELERE’ TÜRK SİMİDİ
 
PSEG isimli New Jersey Elektrik İdaresi, kasırgadan zarar gören Hoboken sakinleri için ücretsiz hizmet veren enerji merkezi oluşturdu. PSEG’in şehir merkezine kurduğu çadırda bir Türk firması da felaketzedelere Türk simidi dağıttı.

AA’nın haberine göre telefon ve dizüstü bilgisayarlarını şarj etme ve internete bağlanma imkanına kavuşan kent sakinleri çadıra akın etti. Hoboken sakinlerine 24 saat hizmet veren çadırında, bir Türk firması da ürettiği simitleri ücretsiz dağıttı.

Türk simidini beğenen Amerikalıların, ikincisini almak için sıraya girdiği görüldü.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Sandy, isyan eden halka ABD çözümü, simit, türk simidi, Sandy Kasırgası, abd
Link: Sandy’ye isyan eden halka ABD çözümü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız