Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TKDK’dan Süs, Tıbbi Ve Aromatik Bitki Üretimine Destek 

TKDK’DAN SÜS, TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ ÜRETİMİNE DESTEK

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) uzmanları, Kütahya Belediyesi Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezi’ne ziyarette bulundu.


İl Koordinatörü İhsan Kaymak, TKDK’nın destekleri hakkında bilgi vermek ve Kütahya’da tıbbi ve aromatik bitkiler yönünden neler yapılabileceği hakkında ilgilendirmek amacıyla söz konusu ziyareti gerçekleştirdikleri kaydetti. Kaynak'a, Tıbbi Bitkiler Sorumlusu Nazım Tanrıkulu araştırma merkezi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Tanrıkulu, "Merkezimizde 89 parselde 66 familyadan 210 çeşit tıbbi bitki yetiştirilmiş, 110 çeşit tohumluk elde edilmiştir. 2012 yılında da tür sayısı 300’ü aşmıştır. 2013 yılında ise tür sayısı 400 olarak hedeflenmektedir. Laboratuvar biriminde ise, yetiştirdiğimiz tıbbi bitkilerin nem tayinleri yapılıyor, özütleri elde ediliyor, yağları çıkarılıyor ve kozmetik ürünleri üzerinde AR-GE çalışmaları yapılıyor. Sanayi için pilot ölçekli üretim modelleri geliştirilmektedir.Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Merkezi’nde bitkiler botanik yönden doğru tayin edilerek yetiştiriciliği yapılmaktadır. Uygun şartlarda kurutulup paketlenerek piyasaya hazır hale getirilmektedir. Yetiştiriciliği yapılan bitkilerimizden karışım ve mono drog olarak kullanıma hazır paketli tıbbi çaylar hazırlanmaktadır" dedi.
 
TKDK İl Koordinatörü İhsan Kaymak, ürünlerin üretilmesi için yapılacak yatırımlara sera kurulumundan traktör desteğine, ekim-dikim makinelerinden hasat makinelerine, sulama sistemlerinden paketleme sistemlerine kadar bir çok konuda 5 bin ile 250 bin avro arasında (yapılacak projelerinin yüzde 50’sine) TKDK’nın destek vereceğini belirtti.

Ekleme Tarihi
06.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: TKDK, Süs bitkisi, Tıbbi bitki, Aromatik Bitki, Üretimine Destek, tarımsal destek
Link: TKDK’dan Süs, Tıbbi Ve Aromatik Bitki Üretimine Destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız