Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yumurta ihracatında hedefe ramak kaldı 

 

Yumurta ihracatında hedefe ramak kaldı

Yılda yaklaşık 15 milyar adet yumurta üretimiyle dünyada 10. sırada yer alan Türk yumurta sektörü, 10 aylık süreçte 280 milyon dolarlık yumurta ihraç etti.


Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Genel Sekreteri Hüseyin Sungur yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünya yumurta sektörünün önemli üreticilerinden biri olduğunu belirtti.

Sektörün, yılda yaklaşık 15 milyar adet yumurta üretimiyle dünyada 10. sırada olduğunu aktaran Sungur, Türkiye'nin bir çok ülkeye yumurta ihraç ettiğini söyledi.

Sungur, 2010 yılında 156 milyon, 2011'de ise yüzde 83'lük artışla 280 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

''Bu yılbaşında ihracat hedefimizi 350 milyon dolar olarak belirlemiştik. 10 aylık sürece baktığımızda hedefe yaklaştığımızı görüyoruz. Aylık 30 milyon dolardan fazla ihracat yapıyoruz. Fiyatlar da inişli çıkışlı bir seyir izlemekte. Sektörde kriz denilen bir durum yok. Yıl sonunu karlılıkla kapatırız. Piyasalarda beklenmedik bir gelişme olmaz ise 2012 yılı için koyduğumuz 350 milyon dolarlık yumurta ihracatı hedefini tutturacağız.''

Ortadoğu Türk yumurtasını sevdi

Türkiye'nin yılda 3,5 milyar adet yumurta ihracatı gerçekleştirdiğine dikkati çeken Sungur, Ortadoğu'nun yanında Avrupa Birliği ülkelerine de ihracat yaptıklarını aktardı.

İhracatın büyük bir kısmını, en önemli pazar olan Irak'a yaptıklarını vurgulayan Sungur, sözlerine şöyle devam etti:

''Bu ülkeyi sırasıyla Türkmenistan, Suriye, İsrail, Azerbaycan ve Libya gibi ülkeler takip ediyor. Bazı komşu ülke pazarlarına da girmeye çalışıyoruz. Bu ülkelerde Türk yumurtasının kalitesi tescillendi. İhracatımızda ve kalitenin artmasında üreticimizin büyük katkısı var. Biz de birlik olarak gerekli pazar araştırmalarını yapıp, piyasayı yakından takip ederek üreticimize destek olmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
alt
alt

Ekleme Tarihi
07.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Yumurta ihracatı, hedef, ihracat, yumurta, Yumurta Üreticileri Merkez Birliği, YUM-BİR, Genel Sekreteri Hüseyin Sungur, ihracat, yumurta, Sektörler haberleri, Sektörler
Link: Yumurta ihracatında hedefe ramak kaldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız