Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Ağustos 2025 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Ev hanımıydı iş kadını oldu, şimdi ihracat yapmayı hedefliyor from gida_tarim on Vimeo.

 

Ev hanımıydı iş kadını oldu, şimdi ihracat yapmayı hedefliyor

Gaziantep’te, evde yaptığı doğal ürünlerin satışına başlayan ev hanımı Nigar Gürsel, gördüğü ilgi üzerine ticarete atıldı. Şehitkamil Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nu tamamlayan Gürsel, 30 bin TL hibe almaya hak kazandı.


Turşudan reçele kadar, bir çok ürünü Türkiye’nin dört bir yanına göndermeye başlayen ve 'Akgen' markası için de tescil başvurusunda bulunan Gürsel’in, uzun vadeli planlarında ihracat da bulunuyor.

Bir çok ürünü evinde kendisi yapan Nigar Gürsel’e eşi, babası ve erkek kardeşi, ticarete atılabileceğini söyleyerek, teşvikte bulundu. Bunun için eğitim imkanlarını araştıran Gürsel, Şehitkâmil Belediyesi ile KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen 'Uygulamalı Girişimcilik' kursunu tamamladı. 30 bin TL hibe almaya hak kazanan Gürsel, Karataş bölgesinde kendisine açtığı mütevazi iş yerini; evinde yaptığı, turşu, reçel çeşitleri, salçalar, salamura zeytinler ve kurutmalıklarla doldurdu. Kısa sürede ilgi çeken ürünler, Türkiye’nin birçok şehriyle beraber Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de pazarlamaya başlandı.

Kısa sürede önemli adımlar attıklarını söyleyen Gürsel, başarı hikayesini şöyle anlattı: "İş fikri, bir gün aile arasında otururken çıktı. Eşim, babam ve erkek kardeşim, bu işi yapabileceğimi söylediler. Ben de onlardan destek alıp işi kurmaya karar verdim. Girişimcilik desteği eğitimini alıp işimizi kurduk. Şu anda iş yerinde turşu, reçel çeşitleri, kurutmalıklar, salamura zeytin, zeytinyağı, üzüm pekmezi gibi kendi üretimimiz olan ürünleri satıyoruz. Şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Batman ve Kıbrıs’a mal gönderdik. Özellikle salça konusunda çok takdir alıyoruz. Diğer ürünlerimizi de beğeniyorlar. Sarımsak turşumuzu alan, diğer turşulardan da sipariş veriyor. Pul biberimizde katkı maddesi yok. Burada işimizi dürüstçe yapmaya çalışıyoruz. İnşallah sonuna kadar götürüp, büyüyeceğimize inanıyorum. Hedefimiz markalaşmak. Amacımız, bu konuda ihracata yönelmek.” (CİHAN)

Ekleme Tarihi
07.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ev hanımıydı iş kadını oldu, şimdi ihracat yapmayı hedefliyor
Link: Ev hanımıydı iş kadını oldu, şimdi ihracat yapmayı hedefliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız