Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kesme çiçek ihracatçıları  

Kesme çiçek ihracatçıları ''Christmas''dan umutlu -Orta Anadolu ihracatçısının bu yıl 50 milyon dal kesme çiçek ihracatından 10 milyon dolar gelir elde etmesi bekleniyor

ANKARA (A.A) - Orta Anadolu kesme çiçek ihracatçısının Hristiyanların önemli günlerinden ''Christmas'' nedeniyle bütün Avrupa ülkelerine 50 milyon dal ihracat ve 10 milyon dolar kazanç elde etmesi bekleniyor.
 
     Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden (OAİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, 24 Aralık Christmas, 14 Şubat Sevgililer Günü ve Mayıs ayının 2'nci pazar günü kutlanan Anneler Günü'nün sektörleri için ayrı bir önemi olduğunu belirtti.
     Söz konusu dönemlerde kesme çiçeğe olan talebin arttığını vurgulayan Bağdatlıoğlu, şunları kaydetti:
     ''Sektörümüz, önemli cirolarını da bu dönemlerde yapar. Önümüzde Hristiyan dünyası için büyük önemi olan Christmas var. Avrupa'da yaşanan krize bağlı olarak oradaki maliyetlerin artmış olması, üretimde üst seviyede olan Türk karanfilini öne çıkardı.
 
Daha şimdiden başta İngiltere ve Hollanda olmak üzere bütün Avrupa ülkelerinden önemli siparişler aldık. Bu dönem 50 milyon dal kırmızı çiçek ihracatı yaparak ülkemize 10 milyon dolar kazandırmayı hedefliyoruz.''
     Bağdatlıoğlu, kesme çiçek üreticilerinin yüzde 80'inin uluslararası sertifikaya sahip olduklarını ifade ederek, böylece daha önce Avrupa ülkelerine yapılan ihracatta toptancılara verilen çiçeklerin, şimdi süpermarketlere doğrudan verilebildiğini bildirdi.
    

Ekleme Tarihi
08.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kesme çiçek, ihracat
Link: Kesme çiçek ihracatçıları Christmas'dan umutlu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız