Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

''Türkiye ve dünyada gübrenin durumu'' -GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta: ''Ülke genelinde 1.5 milyon ton gübre dağıtıyoruz'' 

OSMANİYE (A.A) - GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, Türkiye'de 2 bin 700 noktada gübre satışı yaptıklarını belirterek, ''Ülke genelinde 1.5 milyon ton gübre dağıtıyoruz'' dedi.
 
     Balta, Büyük Osmaniye Oteli'nde Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen ''Türkiye ve dünyada gübrenin durumu'' konulu seminerde, Türkiye topraklarının verimliliğinin korunması için herkese büyük görev düştüğünü söyledi.
     Çiftçilerin ektikleri tarladan iyi verim almaları için toprak analizi yaptırmaları gerektiğini ifade eden Balta, ''Toprak analizi yaptırarak ekeceğimiz ürünün reçetesini önümüze almalıyız. Toprak analizi yapan çiftçilerimizin aldığı verimlerin yüzde 50 oranında arttığına şahit oldum. Bizler topraklarımızın verimini ancak bu şekilde koruyabiliriz'' dedi.
     Balta, tarımsal faaliyetlerin eski yöntemlerle yapılması devrinin kapandığına işaret ederek, çiftçilerin bilinçli tarım yapabilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinin uyarılarını dikkate almaları gerektiğini belirtti.
     Türkiye'de 24 milyon hektar tarım yapılabilir alan olduğunu anlatan Balta, şunları kaydetti:
     ''Atalarımızdan miras kalan topraklarımıza gerek özel sektör temsilcileri ve gerekse devletimizin ilgili kurumları olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Bu toprakların verimliliği hepimiz için önem taşıyor. Az bir toprağa sahip değiliz. 24 milyon hektar tarım yapılabilir alanımız var. Bilinçsiz tarım yapılmaması nedeniyle topraklarımızda bir dağılma söz konusu oldu. Tarım alanlarımızı korumalıyız.''
     Balta, GÜBRETAŞ'ın çalışmaları hakkında da bilgi vererek, ''Türkiye'deki pazarımız yüzde 32'dir. Pazarda lideriz. Türkiye'nin 2 bin 700 noktasında gübre satış noktamız var. Çiftçilerimize hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz. Ülke genelinde 1.5 milyon ton gübre dağıtıyoruz. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak çalışıyoruz. Şu anda 21 milyar dolar üretimimiz var. Bugün geldiğimiz noktada 60 milyar doların üzerinde ihracatımız var'' diye konuştu.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam da, kentteki tarımsal faaliyetler hakkında bilgi verdi.
     Osmaniye'deki 1 milyon 250 bin dekarlık alanın 670 bin dekarında, tarımsal üretim yapılabildiğini kaydeden Sağlam, il genelinde yılda ortalama 60 bin ton gübre tüketildiğini bildirdi.
     Sağlam, hedeflerinin 2013 yılında çiftçilerin yüzde 25'ine toprak tahlili yaptırmak olduğunu kaydetti.
    

Ekleme Tarihi
08.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: gübre,gübretaş
Link: 'Türkiye ve dünyada gübrenin durumu'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız