Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Ukrayna pazarında

Son 4 yıllık süreçte kişi başı balık tüketimini 6 kilodan 12 kiloya çıkaran Ukrayna, STG'nin yeni hedef pazarı oldu


İZMİR (A.A) - Son 4 yıllık süreçte kişi başı balık tüketimini 6 kilodan 12 kiloya çıkaran Ukrayna, Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun (STG) yeni hedef pazarı oldu.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, STG, 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında bu yıl 15.'si düzenlenen Worldfood Ukraine Fuarı'na katılarak Türk balıklarını Ukraynalı ziyaretçilerin beğenisine sundu.

STG Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, fuarda Türk balıklarına olan ilgiden son derece memnun kaldıklarını belirtti. Bu fuara geçen yıl ilk kez katıldıklarını, Ukrayna pazarını yakından tanıma imkanı bulduklarını dile getiren İşliel, Türk su ürünleri açısından bu pazarda ısrarcı olunması gerektiği düşüncesiyle bu yıl daha büyük bir alanda tanıtım yaptıklarını ifade etti.

Fuarı ziyaret eden 3 bin ziyaretçiye Türk balıklarından ikram ettiklerini kaydeden İşliel, açıklamada, ''Rusya pazarında yakalanan başarının bir benzerinin Ukrayna'da yakalanmasının mümkün olduğunu gördük. Rusya ve çevresindeki ülkelere su ürünleri ihracatını artırmak için tanıtım faaliyetlerimiz devam edecek'' ifadelerini kullandı.
Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise Ukrayna'nın su ürünleri açısından oldukça çeşitli ürün grubuna sahip bir ülke olduğuna işaret etti.

Ukrayna'da su ürünleri tüketiminin büyük bir artış gösterdiğine dikkati çeken Kızıltan, şunları kaydetti:

''Bu ülkenin balık tüketimi son 4 yılda iki katına çıktı. Kişibaşı balık tüketimi 6 kilodan 12 kiloya çıktı ve sürekli artıyor. Önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte kişibaşı balık tüketiminin 18 kiloya çıkması bekleniyor. 44 milyon insanın yaşadığı ve balık tüketiminin sürekli arttığı Ukrayna pazarından daha fazla pay almak istiyoruz.'' 

Ekleme Tarihi
08.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Ukrayna, su ürünleri
Link: Su Ürünleri Tanıtım Grubu Ukrayna pazarında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız