Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Osmaniye'de 60 bin ton gübre kullanılıyor

OSMANİYE (CİHAN) - Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, 670 bin dekar alanda tarımsal üretim yapılan şehirde yılda ortalama 60 bin ton gübre kullanıldığını söyledi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile GÜBRETAŞ'ın organize ettiği ‘Türkiye ve Dünyada Gübrenin Durumu’ konulu seminer Büyük Osmaniye Oteli’nde yapıldı.

Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi kapsamında il genelindeki köylerde istihdam edilen ve Tarım Kredi Kooperatiflerinde çalışan ziraat mühendislerinin katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü İbrahim Sağlam, kentteki tarımsal faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Çiftçilerin iyi verim alabilmesi için toprak tahlilinin çok önemli olduğunu söyleyen Sağlam, hedeflerinin 2013 yılında çiftçilerin yüzde 25'ine toprak tahlili yaptırmak olduğunu belirtti.

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta ise Türkiye'deki toprakların verimliliğinin korunması için herkese büyük görev düştüğünü, çiftçilerin ektikleri tarladan iyi verim almaları için toprak analizi yaptırmaları gerektiğini vurguladı. ''Toprak analizi yaptırarak ekeceğimiz ürünün reçetesini önümüze almalıyız. Analiz yapan çiftçilerimizin aldığı verimlerin yüzde 50 oranında arttığına şahit oldum. Topraklarımızın verimini ancak bu şekilde koruyabiliriz.'' dedi.

Artık tarımsal faaliyetlerin eski yöntemlerle yapılmadığını vurgulayan Balta, çiftçilerin bilinçli tarım yapabilmesi için yetkililerin uyarılarını dikkate almaları gerektiğini aktardı.

Türkiye'de 24 milyon hektar tarım yapılabilir alanın olduğuna dikkat çeken Balta, ''Atalarımızdan miras kalan topraklarımıza gerek özel sektör temsilcileri ve gerekse devletimizin ilgili kurumlarının sahip çıkması gerekiyor. Bu toprakların verimliliği hepimiz için önem taşıyor.

Bilinçsiz tarım yapılmaması nedeniyle topraklarımızda bir dağılma söz konusu oldu. Ülkemizde 1.5 milyon ton gübreyi dağıtıyoruz. Şu anda 21 milyar dolar üretimimiz var. Bu gün geldiğimiz noktada 60 milyar doların üzerinde ihracatımız var.'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
08.11.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Osmaniyede 60 bin ton gübre kullanılıyor
Link: Osmaniye'de 60 bin ton gübre kullanılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız