Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bitlis'te çiftçilere 4 yılda, 5,6 milyon lira hibe desteği
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Korkmaz: -''Kentte tarım ve hayvancılıkta birçok şey değişti. Babadan, dededen kalma yöntemler yerine, artık teknolojik ekipmanlarla modern tarım yapılıyor''

BİTLİS (A.A) - Bitlis'te Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, 4 yıllık süre içinde 800 çiftçiye, 5,6 milyon lira hibe desteği verildi.
 
     Destek alan çiftçilere, ekipman sözleşmelerinin verilmesi için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Destekler kapsamında çiftçilere verilen ekipmanlar, müdürlük önünde tanıtıldı.
 
     Programda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, 2008 ve 2012 yılları arasında, kentteki 800 çiftçiye, 5,6 milyon lira hibe desteği sunulduğunu söyledi.
 
     Korkmaz, şöyle konuştu:
 
     ''Kırsal kalkınma yatırımlarıyla, kentte tarım ve hayvancılıkta birçok şey değişti. Daha önce babadan, dededen kalma yöntemler yerine, artık teknolojik ekipmanlarla modern tarım yapılıyor. Kırsal alanda yaşayan çiftçilerin hayat standartlarının iyileştirilmesi, gelir seviyelerinin artırılması, tarımda teknolojik ekipmanların daha fazla kullanılmasının sağlanması ve buna bağlı olarak çiftçimizin birim alanda daha fazla verim elde etmeleri için bakanlığımızca, çiftçilere büyük destek veriliyor. Bu hibe desteklerinin amacı, çiftçimizin pazar isteklerine uygun, dünyayla ve Avrupa ile rekabet edebilir nitelikte ürün üretmesi ve işletmelerimizin rekabet gücünün artırılmasıdır.''
 
     Çiftçiye verilen ekipman desteğiyle, artık daha modern tarım ve hayvancılık yapıldığını vurgulayan Korkmaz, hayvancılıkta sağlanan sağım makineleri sayesinde, sütteki bakteri sayısının azaldığını, çiftçilerin pazar isteğine uygun, daha kaliteli ve sağlıklı süt üretmeye başladığını ifade etti.
 
     Çiftçi Ahmet Babahan ise, ekipman desteklerinin kendilerini çok rahatlattığını, artık tarım ve hayvancılığı modern yöntemlerle yaptıklarını söyledi.
 
     Babahan, desteklerinden dolayı Müdür Korkmaz'a, çiftçiler adına teşekkür etti.
     Programa, Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.
    

Ekleme Tarihi
08.11.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Bitliste çiftçilere 4 yılda, 5,6 milyon lira hibe desteği
Link: Bitlis'te çiftçilere 4 yılda, 5,6 milyon lira hibe desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız