Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sebze ve meyvede örtü altı ürünler fiyatları düşürdü -ATSO Yaş Meyve Sebze ve Tarım Meslek Komitesi Başkanı Küçükoğlu: -''Bahçelerdeki ürünler bitmeden örtü altı ürünler yetişti, bu da sebze ve meyvelerin bollaşmasını sağlarken, fiyatların da düşmesine neden oldu''

ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yaş Meyve Sebze ve Tarım Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Küçükoğlu, bahçelerdeki ürünler bitmeden örtü altı ürünlerin yetiştiğini, bu durumun sebze ve meyvelerin artmasını sağlarken, fiyatların düşmesine neden olduğunu söyledi.

     Küçükoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaş sebze ve meyvede ürün bolluğu yaşandığına dikkati çekti. Antalya'da kasım ayına girilmesine rağmen, yaz mevsiminden kalma günler yaşandığını ifade eden Küçükoğlu, ''Bahçelerdeki ürünler bitmeden örtü altı ürünler yetişti, bu da sebze ve meyvelerin bollaşmasını sağlarken, fiyatların da düşmesine neden oldu'' dedi.

     Tüm sebze ve meyvelerde geçen yıla göre fiyatların düşük olduğunu vurgulayan Küçükoğlu, bu durumdan en fazla salatalık, patlıcan, domates, biber üreticilerinin etkilendiğini bildirdi.
     Küçükoğlu, salatalığın 20 kuruş, domates ve patlıcanın 60 kuruştan satıldığını, bir çok ürünün fiyatının 1 liranın altında olduğunu ve bu döneme göre fiyatların oldukça düşük olduğunu belirtti.
     Küçükoğlu, meyve ve sebzenin bol oluşunun tüketicinin yüzünü güldürdüğünü ancak üreticiyi mağdur ettiğini, bazı üreticilerin para kazanamadığı için ürünlerini sökmeye başladığını savundu.
     Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağının tahmin edildiğini dile getiren Küçükoğlu, ''Bugünden sonra bir hareketlilik bekliyoruz'' dedi.
    
  

Ekleme Tarihi
08.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Sebze ve meyvede örtü altı ürünler fiyatları düşürdü
Link: Sebze ve meyvede örtü altı ürünler fiyatları düşürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız