Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi tamamlandı 

Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi tamamlandı

ANKARA (CİHAN)- İç Anadolu ve Karadeniz bölgesindeki su havzalarında yaşayan halkın gelirlerinin arttırılmasını ve Karadeniz’e dökülen Kızılırmak ve Yeşilırmak’ta tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan kirliliğin azaltılmasını hedefleyen 'Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi' tamamlandı.
 
Amasya, Tokat, Çorum, Samsun, Sivas ve Kayseri'nin çalışma alanını oluşturduğu projede, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ilgili birimleri ortak çalıştı.

Yerel halkın katılımıyla 2004 yılında başlayan proje, yoğun çalışmalar sonucunda 2012 yılında tamamlandı. Resmi açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Aralıkta yapacağı proje 45 milyon dolara mal oldu. Projenin hedefleri şöyle:

        "Havzadaki doğal kaynakların korunması, iyileştirilmesi ve doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimi, kırsal kesimde yaşayan halka gelir getirici faaliyetler kazandırılarak, aile bütçelerine ek gelir elde etmeleri sağlanması, havza rehabilitasyonunda bütüncül yaklaşımın getirilmesi, alt ve üst havzalarda entegrasyonun sağlanması, hayvansal gübre yönetiminin kurulması, su kirliliğinin azaltılması ve izlenmesi. Kırsal alanda fakirliğin azaltılması, aşağı havzalarda tarımsal, hayvansal ve su kirliliğinin azaltılması."

        Diğer yandan proje kapsamında şimdiye kadar 187 bin 870 dekar alanda erozyon kontrolü tesisi, 55 bin 250 dekar alanda mera ıslahı, 10 bin 370 dekar alanda rehabilitasyon, 22 bin 640 dekar alanda nadas azaltma, 10 bin 380 dekar alanda yem bitkisi üretimi, 384 ünite güneş enerjili su ısıtma sistemi kurulması, 125 ünite arıcılık, 381 adet çiftlik, hane ve merkez tipi gübre depoları yapılması, 89 adet su kalitesi izleme ve ölçüm istasyonunun kurulması gibi faaliyetler de gerçekleştirildi.
CİHAN
alt
alt

Ekleme Tarihi
09.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi tamamlandı
Link: Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi tamamlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız