Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

2017 IDF Dünya Süt Zirvesi’nin ev sahibi Türkiye
 
Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun (IDF) Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde düzenlediği Dünya Süt Zirvesi 2012’de, Türkiye’nin başarısı konuşuluyor.
 
4 Kasım’da başlayan zirvede, 57 ülkenin oy birliği ile 2017 Dünya Süt Zirvesi’nin (IDF World Dairy Summit 2017) ülkemizde ve dünya kültür başkenti olan İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı. Alınan karar, Türkiye’nin IDF Ulusal Komite üyeleri ve IDF Ulusal Komite Sekreteri Prof. Dr. Nevzat Artık’a bildirildi, Genel Kurul’da da tüm üye ülkelere duyuruldu.

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) önderliğinde 2009 yılında Berlin’de yapılan IDF Dünya Süt Zirvesi’nde Uluslararası Sütçülük Federasyonu’na (IDF) üye olan Türkiye, 2010 Yeni Zelanda ve 2011 Parma Süt Zirveleri’ne etkin katılım sağlamıştı. ASÜD, zirvelere etkin katılımın yanı sıra yapılan görüşmeler sonrası IDF Dünya Süt Zirvesi için adaylık başvurusunda da bulunmuştu.

IDF nezdinde Türkiye’nin temsilinin Ulusal Süt Konseyi’ne devredilmesinin ardından IDF Ulusal Süt Komitesi kurulmuş ve USK tarafından “2017 Dünya Süt Zirvesi” için resmi adaylık başvurusu gerçekleştirilmişti.

Türkiye’nin Dünya Süt Zirvesi için başvurusu, 4-9 Kasım 2012 tarihlerinde Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde düzenlenen “Dünya Süt Zirvesi 2012” kapsamında toplanan IDF Genel Kurulu’nda sonuçlandırıldı.

2017 Dünya Süt Zirvesi’nin ülkemizde toplanacak olmasının süt sektörüne önemli bir ivme kazandıracağını belirten Prof. Dr. Artık, genel kurulda alınan kararın, Türkiye Süt Sektörü’nün uluslararası arenada tanınması ve sektörün gelişmesi açısından çok önemli olduğunun altını çizdi.

ASÜD’ün Genel Sekreter Dr. İsmail Mert tarafından temsil edildiği Güney Afrika’daki Dünya Süt Zirvesi’ne IDF üyesi ülkelerden 2.500 civarında kişi katıldı. Delegeler, sütçülük sektörünün global düzeyde gelişimi için ortak akıl platformu oluşturan zirve kapsamında, süt ve süt ürünleri konusunda her türlü bilgi ve veri paylaşımı yoluyla gelecek öngörülerini ortaya koydular.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: 2017, IDF Dünya Süt Zirvesi, Türkiye
Link: 2017 IDF Dünya Süt Zirvesi’nin ev sahibi Türkiye




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız