Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Organik tarımda hala gerideyiz



 
 
 
Gıda ve Tarım Bakanlığı’nın CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın soru önergesine verdiği yanıtta, Ankara’nın 9 bin 522 hektarlık organik tarım alanıyla Türkiye sıralamasında 12’nci basamakta yer aldığı belirtildi.

 
 
 
 
 
Gıda ve Tarım Bakanlığı, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın organik tarıma yönelik verdiği soru önergesini yanıtladı. Önergeye verilen yanıtta, 2002 yılında 650 hektarlık alanda organik tarım yapılan ve diğer illerle kıyaslandığında 22’nci sırada yer alan Ankara’nın 2011 yılında 9 bin 522 hektarlık organik tarım alanına ulaştığı ve 11’nci sırada bulunduğu belirtildi.
Organik tarım yapan üreticilere 2005 yılından bu yana toplam 143 milyon TL destekte bulunulduğunu da kaydeden bakanlık, 2004 yılında yaklaşık 25 bin olan organik hayvan varlığının 2011’de 12 bin büyükbaş, 33 bin de küçükbaş olmak üzere, 50 bine yaklaştığını vurguladı.

ÇİFTÇİ KADERİNE TERK EDİLİYOR

Bakanlığın verdiği yanıtı değerlendiren Aylin Nazlıaka, Ankara’nın ilçelerinde göçü durdurmanın, kırsal endüstrileri geliştirmesi ve tarımda katma değeri yüksek ürünlere yönelmesiyle mümkün olacağını ifade etti. Nazlıaka, şunları söyledi:
“Toprak, su kirliliği ve tarım ilaçlarının başta kanser olmak üzere tetiklediği hastalıklar nedeniyle dünyada ve ülkemizde tüketiciler, organik ürünlere yöneliyor. Organik ürünler her geçen yıl raflarda daha fazla yer almaktadır. 2012 yılı itibariyle Ankara’da 9 bin 522 hektarlık alanda organik tarım yapılmakta ve Ankara bu alanda Türkiye sırlamasında ancak 12. sırada yer bulmaktadır. Görünen o ki Ankara çiftçisi de Ankara tarımı da kaderine terk edilmiştir.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Organik tarımda hala gerideyiz
Link: Organik tarımda hala gerideyiz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız