Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Termik Santral Faydadan Çok Zarar Getirecek 

Termik Santral Faydadan Çok Zarar Getirecek

BURSA (İHA) - Gümçed Genel Başkanı Adnan Önürmen, Kozağacı Vadisi’nde yapılması planlanan termik santral projesiyle ilişkin yaptığı açıklamada, “Yerin üstündeki verimli toprak sürdürülebilir olarak her sene ülkemize ve bölgeye daha fazla kazandırıyor” dedi.


Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED), Keles Kozağacı Vadisi’nde yapılması planlanan linyit kömür yakıtlı termik santral projesiyle ilgili olarak yaptığı araştırma raporunu yayınladı. Gümçed Etik Kurulu’na bağlı jeoloji mühendisleri tarafından hazırlanan rapora göre bölgedeki linyit kömürü yataklanmasının yayıldığı alan 2.993.259 m2 olduğu, bölgede eski yıllarda 60 sondaj kuyusunun açıldığı, bu sondaj kuyularından sadece 42’sinde kömür bulunarak sınırın belirlendiği belirtildi. Buna göre, bölgedeki 7 köyü kapsayan linyit kömür rezervinin 55-70 milyon ton değil yaklaşık 20 milyon ton olduğu dikkat çekildi.

Bölgedeki köylülerle bir araya gelerek incelemelerde bulunan Gümçed Genel Başkanı Adnan Önürmen, “Bölgede yerin altında kömürün değerlendirilmesi halinde Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 0,30 oranında karşılayacağı uzmanlar tarafından belirtiliyor, fakat yerin üstündeki verimli toprak ise sürdürülebilir olarak her sene ülkemize ve bölgeye daha fazla kazandırıyor. Türkiye her şeyden önce tarımsal kalkınmanın olduğu bir ülkedir ve tarımda dışa bağımlı olmaktan kurtulmalıyız. Bir yatırımda rastgele kalkınma yerine çevreyi, köylüyü göz ardı etmeyen ve çevresel faktörlerin ön planda tutulduğu yatırımlar yapılmalıdır” dedi.

Ekleme Tarihi
12.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Termik Santral Faydadan Çok Zarar Getirecek
Link: Termik Santral Faydadan Çok Zarar Getirecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız