Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ağaç Mantarı Yüz Güldürdü

Çarşamba Ovası'nda kavak ve söğüt ağaçlarının kütüklerine deneme amaçlı ekilen ağaç mantarınından olumlu sonuç alındığı bildirildi.


Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Osman Akman yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olan Çarşamba ovasını kaplayan kavak ve söğüt ağaçlarında deneme amaçlı geçen mayıs ayında ekimi yapılan ağaç mantarı üretiminden olumlu sonuçlar alındığını söyledi.

Çarşamba ilçesine bağlı Yenikaracalı, Karacalı, Durusu ve Şeyhgüven köylerinde ekimi gerçekleştirilen ağaç mantarlarında ilk ürünlerin alınmaya başlandığını belirten Akman, "Özellikle son yıllarda çok popüler olan ağaç mantarı türlerinin, tamamen doğal ortamlarda hiçbir kimyasal madde ve gübre kullanmadan yetiştirilmesi, diğer mantar ve besin maddelerine göre değerini bir kat daha artırmaktadır. Kültürü yapılan diğer mantarlara göre çevre koşulları bakımından daha az seçici olan ve ülkemiz koşullarına daha uygun olan ağaç türü mantarlar hastalık ve zararlılara karşı dayanımı, diğer mantar türlerine göre üretimini kolaylaştırmıştır. Oldukça lezzetli ve besin değeri yüksek olan ağaç mantarına halkımızın ilgisi yüksektir" diye konuştu.

Akman, deneme üretimi yapılan ağaç mantarı yetiştiriciliğinin, uzun ve orta vadede ilçe geneline yayılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.(AA)

Ekleme Tarihi
12.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ağaç Mantarı, Yüz Güldürdü
Link: Ağaç Mantarı Yüz Güldürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız