Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım Bakanı Eker Domates Fuarına Katılacak

ANTALYA (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Antalya’nın Kumluca ilçesinde ilk defa düzenlenecek olan DOMATEXPO fuarı’na katılacak.


Kumluca ilçesinde 22-24 Kasım 2012 tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan DOMATEXPO Fuarının açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker gerçekleştiricek. Türkiye’de tarım alanında düzenlenen ilk ihtisas fuarı olma özelliğini taşıyan DOMATEXPO kapsamında gerçekleştirilecek olan çeşitli etkinliklerin yanında, Bakanlık öncülüğünde yürütülecek olan “Zirai İlaç Ambalaj Atıklarını Toplama Kampanyası” da başlatılacak. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kampanyanın Kumluca gibi yoğun şekilde seracılık yapılan bölgelerdeki çok önemli bir soruna dikkat çekeceğini belirterek “Bitkisel üretimde öncü rolü üstlenen Kumlucamız, bu kampanya ile ‘üretimde çevre duyarlılığı’ anlayışında da öncü olacaktır. Bizler sürdürülebilir üretim konusunda çalışırsak Kumluca’yı Kumluca yapan değerlerimizi korumuş oluruz. Kumlucalı çiftçilerimize güveniyoruz” dedi.

Biyolojik atıkların dönüştürülmesiyle ilgili çalışmada hızla uyumun gösterildiğini belirten
Çetinkaya, “bu kampanyamızın da çok başarılı olacağından eminiz. Kumluca Belediyesi, seraların ürettiği organik atıkların (bitki atıkları) dönüştürülerek enerji ve kompost olarak yeniden kullanılmasını sağlayan önemli bir projenin de öncülerinden biri. Fuar kapsamında düzenlenen Domates Çalıştayı’nda ele alınacak konulardan biri de ‘Organik sera atıklarının ısıtma amaçlı dönüşümü’ başlığını taşıyor.”

Ekleme Tarihi
12.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tarım Bakanı Eker, Domates Fuarı, DOMATEXPO, gıda, tarım, hayvancılık, mehdi eker, domates, kumluca
Link: Tarım Bakanı Eker Domates Fuarına Katılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız