Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tavuk Ölümleri İncelendi 

Tavuk Ölümleri İncelendi

ORDU (İHA) - Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir çiftinin 30’a yakın tavuğunun ölmesi nedeniyle İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olay yerinde inceleme yaptı.


Bolaman beldesi Gölbaşı Mahallesi’nde yaşayan Muharrem Gültekin, 30’a yakın tavuğunun 10 günlük süreçte ölmesi nedeniyle İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne müracaat etti. Müracaat üzerine Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Doğruca ve Veteriner Hekim Cengiz Yıldırım, söz konusu yere gitti. Veteriner Hekim Cengiz Yıldırım, ölen tavuklar üzerinde inceleme yaptıktan sonra hasta olan bir tavuğu da keserek otopsi yaptı.
 
Yıldırım yaptığı sonrası yaptığı açıklamada, “Tavukların bir kısmının yaklaşık 10 günlük süre zarfında ölmeye başladığı bilgisini aldım. Ölü hayvanlar üzerinde yapılan otopsi neticesinde hayvanların solunum yolu ağırlıklı sorun olduğu tespit edildi. Kanatlılarda herkesin korkulu rüyası olan kuş gribi endişesi taşıyabildiğini düşündüm. Ama kuş gribinde ölüm oranı çok yüksektir, çok hızlı yayılır yani kuş gribi olsaydı 10 günlük süre içinde burada hiç kanatlı kalmazdı. Kanatlılarda özellikle solunum yoluna yerleşen bakteriyel enfeksiyonlar var. Tedbir amaçlı hayvan sahibine bazı ilaçları tavsiye ettim. Şu anda herhangi bulaşıcı bir hastalık olmadığını gözlemledik. Solunum yoluna bağlı bakteri gibi görünüyor ama olayı takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ekleme Tarihi
13.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tavuk, Ölümleri İncelendi
Link: Tavuk Ölümleri İncelendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız