Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Koçhan Süt  

Ulusal pazara açılma hedefinde

Kaşar peyniri, tereyağı ve lor üretimi yapan Koçhan Süt Ürünleri, bölge illerin yanı sıra ulusal pazara da açılma hedefinde. Özellikle Adahan kaşarına olan talebin çok yüksek olduğunu dile getiren Koçhan Süt Ürünleri firma ortağı Serkan Koç, “Amacımız, firmamızı hak ettiği konuma getirmek ve Türkiye’nin yüzde 50’sine sütten ürettiğimiz lezzeti ulaştırmak. Ayrıca Ardahan, Kars, Erzurum illerinde şube açmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.


Dedelerinde kalan meslek olan mandıracılığı geliştirip devam ettirdiklerini anlatan Serkan Koç, istihdama katkı sağlamak ve yöre hayvancılığını destekleyerek süt ve süt ürünleri üretimi yapmak istediklerini bildirdi.

Faaliyetlerine 1965 yılında kendi sütünü işleyip kaşar peyniri üretimi ve satışı yaparak başlayan firmalarının, 1995 yılında Koç Mandıra adı altında bir şirketleştiğini dile getiren Koç, firmanın böylece hem dışarıdan peynir alıp satılmaya başladığını hem de kendi sütünü işlemeye devam ettiğini kaydetti. Koç, 2009 yılında ise Koçhan Limitet Şirketi kurularak üretime devam eden işletmenin, yatırımına hızla devam ettiğini belirtti.

2009 yılında mandıra inşaatlarının tamamlandığını anlatan Serkan Koç, “Bu amaçla kaşar peyniri, tereyağı ve lor üretimi için gerekli olan; bir adet terleme tamburu, bir adet gramajlama makinesi, krema olgunlaştırma tankı, tereyağı makinesi, 500 kilogramlık tereyağı dinlendirme tankı, 2 ton lor kazanı, lor sıkma makinesi, krom pres, vakum ambalajlama makinesi, 1 tonluk süt ısıtma kazanı ve kaşar taşıma arabasının alımını gerçekleştirdik. Şu an günlük 4.3 ton süt işleme kapasiteli işletmemizle faaliyetimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Daha modern koşullarda üretim yapılamaması, ürün çeşitliliğinin sağlanamaması, alıcılara farklılaştırılmış, paketli ürünlerin sunulamaması gibi nedenlerle daha büyük bir Pazar payı elde edemediklerinden bahseden Koç, “Bu koşulların sağlanamaması ürünlerimizin öncelikli olarak tercih edilmesinde bir engel teşkil etmektedir. Bu durum da doğrudan daha büyük pazarlara açılmamız önünde bir engeldir.

Sektör olarak; organize sanayi, nakit desteği, istihdamda kolaylık, yöre hayvancılığını geliştirilmesi, iyi tarım uygulamalarının uygulanması ve hayvancılık yapan köylü vatandaşlarımızın sıkıntılarına çözüm yollarında destekler bekliyoruz. Coğrafi konumumuz itibarıyla çetin kış şartları altında üretim yapıyoruz. Nakliye giderleri her geçen gün artmakta ve alım gücümüz düşmektedir. Memleketimiz insanına, yatırımcısına devletimizden destek artarak devam etmesini bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Serkan Koç, şu an bölgede faaliyetlerini sürdürmekte olan Serhat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Koçhan Süt Kapasite Artırımı, Teknoloji Yenileme ve Kalite Yönetim Sisteminin Kurulması Projesi’nin de devam ettiği bilgisini paylaştı.







kobiden.com

Ekleme Tarihi
13.11.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: korhan süt, ulusal pazar, yatırım, iş geliştirme, şube, tereyağı, lor, süt ürünleri
Link: Ulusal pazara açılma hedefinde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız