Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

''Hayvan kaçakçılığı arttı'' iddiası -TZD Genel Başkanı Yetkin: ''Bölgedeki karışıklığı fırsat bilen kaçakçılar, Suriye'deki savaş koşullarından da yararlanarak son derece ucuza kapattıkları hayvanları ülkeye sokuyorlar'' 

ANKARA (A.A) - Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Suriye'deki savaş koşullarından yararlanan birtakım kişilerin ucuza aldıkları hayvanları kaçak yollarla ülkeye soktuklarını iddia etti.

     Yetkin, düzenlediği basın toplantısında, kaçak hayvan girişinde son günlerde artış yaşandığını ileri sürerek, kaçak girişlerin birçok risklerinin bulunduğunu söyledi.

     Son günlerde Suriye'den özellikle küçükbaş hayvan getirildiğini anlatan Yetkin, Şanlıurfa hayvan pazarında araştırma yaptıklarını, geçen yıl üreticinin 500-600 liraya sattığı koyunun şu anda 300-350 liraya satamadığını ileri sürdü.
     Yetkin, ''Bölgedeki karışıklığı fırsat bilen kaçakçılar, Suriye'deki savaş koşullarından da yararlanarak son derece ucuza kapattıkları hayvanları bölgede bilinen bazı mayınsız bölgelerden ülkeye rahatça sokuyorlar'' iddiasında bulundu.
    
     -Üç Gün Hastalığı-
    
     Yetkin, son günlerde ''Üç Gün Hastalığı''nın yaygınlaştığını da belirterek, ''Büyükbaş hayvanlar arasında da son dönemde Adana, Mersin, Osmaniye, Diyarbakır'da yaygınlaşan ve binlerce hayvanın ölümüne yol açan Üç Gün Hastalığı, yeni bir hastalık olmasa da ilk kez bu boyutlara ulaştı'' dedi.
     Et ve Balık Kurumu'nun piyasada önemli bir görev üstlendiğini, bu nedenle kuruma verilen desteğini artırılması gerektiğini de anlatan Yetkin, Okul Sütü Projesi'nin devamının önemli olduğunu söyledi.
     Yetkin, ''Devlet, süt tüketimini arttırmalı ve kamu görevlilerine de süt dağıtmalıdır. Maliyeti ne kadar yüksek olursa olsun, sütün faydasından daha olumlu olamaz'' ifadesini kullandı.
    

Ekleme Tarihi
18.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Hayvan kaçakçılığı,TZD, İbrahim Yetkin
Link: ''Hayvan kaçakçılığı arttı'' iddiası




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız