Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kars Merkez Ağadeve Köyü’nde 2 Bin 500 Koyun Dağıtıldı

KARS (İHA) - Kars'a merkeze bağlı Ağadeve köyünde, Damızlık Koyun Yetiştiriciliği Projesi kapsamında besicilere 2 bin 500 koyun dağıtıldı.


Ağadeve Köyü’nde düzenlenen törene, Vali Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özcan Yıldırım ile köylüler katıldı.

Merkez Ağadeve köyünde düzenlenen törende konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, projenin besiciler için önemli olduğunu söyledi.

eceremiyoruz. Kooperatif kurabilme ve ortaklık kurabilmede bu durum böyledir. Ancak sizler bu manada taşın altına elinizi koymuşsunuz” dedi.
 
Tepe; “Devletimiz, yöremizde hayvancılığın yeniden gelişmesi için buraya destek veriyor. Şuanda 15 kooperatifimize bu desteği veriyoruz. Rakamlar gerçekten çok önemli rakamlar. Arzu ediyoruz ki, bu rakamlar vatandaşımıza fazlasıyla geri dönsün. Bu geçmişte yaşadığımız kötü projeler gibi olmasın. Sizlere bu 2 milyon, 20 milyon, 50 milyon olarak geri dönsün. Sizler kazanınki bizler mutlu olalım. Bazen kısa günün karı deyip altın yumurtlayan tavuğu kesmeye kalkıyoruz. Ama maalesef bazı projeleri kendi ellerimizle heba ediyoruz. Bu milletin parasını, bu yetimin hakkını en iyi şekilde kullanmanızı istiyorum” diye konuştu.

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özcan Yıldırım da, hayvancılık sektöründe koyun yetiştiriciliğine önem belirtti.,

Yıldırım; “Bu köyümüzde de koyunculuğun gelişmesi için proje başlattık. 2 bin 600 anaç koyunla başlayacağımız bu projeyle inanıyorum ki, kooperatifimiz kısa bir sürede bir üretim merkezi olacak” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Vali Tepe ve Özcan Yıldırım, hak sahiplerine koyunlarını teslim ederek, köyde yapılan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi İşletme binasının açılışını gerçekleştirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yatırım programları ve kırsal alanda Sosyal Destek Projesi (KASDP) kapsamında sağlanan kaynaklarla, Kars genelinde 3 koyunculuk, 12 sığırcılık projesi olmak üzere toplam 15 kooperatif için proje uygulandı. 15 kooperatifçilik projesi için toplam 27.440.005 TL. kaynak kullanıldı.

Ekleme Tarihi
18.11.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Kars Merkez Ağadeve Köyü’nde 2 Bin 500 Koyun Dağıtıldı
Link: Kars Merkez Ağadeve Köyü’nde 2 Bin 500 Koyun Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız