Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

8. Süs Bitkileri Sergisi, Sektörü Ödemiş'te Buluşturdu

İZMİR (İHA) - Bu yıl 8.'si düzenlenen Ödemiş Süs Bitkileri Sergisi sona erdi. Her yıl "Türkiye buluşuyor" sloganıyla düzenlenen serginin bu yılki ayağı gerek bürokrasiden, gerekse de sektörün önemli temsilcilerinden büyük ilgi gördü.


İzmir Büyükşehir ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin de yer aldığı sergide toplam 110 stant açılırken, sergiye bu yıl İtalya başta olmak üzere yurt dışından konuklar da katıldı. Üretici firmalarla alıcı firmaların buluştuğu sergiye hafta sonu Ödemişli vatandaşlar da ilgi gösterdi. Farklı bitki türlerini görmek ve yeşilin farklı tonlarıyla keyifli bir hafta sonu tatili yaşamak isteyen vatandaşlar yazdan kalma hava koşullarını Ödemiş Belediyesi Fuar Alanı'nda değerlendirdi.

Akşam saatlerine kadar ziyaretçi kabul eden 8. Ödemiş Süs Bitkileri Sergisi'ni ziyaret edenler ankete de tabi tutuldu. Ziyaretçilerin iletişim bilgileri alınarak, sergiden nasıl haberdar oldukları konusunda anket düzenlendi. Cumartesi günü itibariyle 5 bin kişin sergiyi ziyaret ettiği belirtilirken, dün bu rakam son ziyaretçilerle artış gösterdi.

Serginin bu yıl gerek sektörle ilgili bakanlıkların gerekse sektörün önemli aktörlerin daha çok ilgisini çektiğini ifade eden Ödemiş Süs-Bir Başkanı Selahattin Bağlı, "Ödemiş ve çevresindeki 600 üreticiyle en az 3 milyon dolarlık ihracat payına sahibiz. Bu oran her geçen yıl artış gösteriyor. Kaliteli ve standartlara uygun üretim miktarı de aynı paralelde gelişimini sürdürüyor. Gelecekte sektörün söz sahibi konumuna gelip yurtdışı ile yarışır duruma ulaşmak gibi bir hedefimiz var. Bu sergi de bu hedefin parçalarından biri. Sektörün alıcısı da üreticisi de bu sergide buluşuyor. Olumlu tepkiler aldık. İlçemizde sektör için önemli bir toplantı da düzenlendi. Bu açıdan da serginin amacına ulaştığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

SÜS BİTKİLERİ SERGİSİ KATILIMCILARINA KEBAP İKRAMI

Ödemiş Süs-Bir ve Ödemiş Belediyesi'nce düzenlenen 8. Süs Bitkileri Sergisi'ne katılan 82 firma temsilcisine cumartesi akşamı Perşembe Pazarı Sosyal Tesislerinde Ödemiş kebabı ikram edildi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen yemekte Ödemiş Süs-Bir Başkanı Selahattin Bağlı ve Belediye Başkanı Bekir Keskin de katılımcılarla birlikte yemek yedi ve sohbet etti.

Serginin Ödemiş'in tanıtımına katkı sunduğunu belirten Belediye Başkanı Keskin şunları söyledi: "Süs bitkileri üreticilerimizin bu sene 8. kez buluşmasında sektörün değişik üretim yapan temsilcileri buradan memnun ayrıldılar. Bu sene verimli ve katılımcıların yoğun olduğu bir sergi sezonu yaşadık. Biz de Ödemiş Belediyesi olarak fuar alanında stand açarak katılımcıların yanında olduk."

Ödemiş Süs-Bir başkanı Selahattin Bağlı da açıklamasında, "Bu sene daha iyi bir organizasyonla sergi açılışımıza Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Su ve Orman Müdürlüğünden genel müdür ve daire başkanlarımızın katılımı, İstanbul Belediyesi Ağaç A.Ş ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de katılımları ile iyi bir organizasyon düzenledik. Sektörümüzün sorunlarının yer aldığı toplantıda 10 gündem maddesi ele alındı. Sergimize katılan katılımcılarımıza da Belediye Kültürpark iskelede sabah kahvaltısı verdik. Bugün de Perşembe pazarında Ödemiş köftesini yerel lezzet olarak sunduk"dedi. 

Ekleme Tarihi
19.11.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: 8. Süs Bitkileri Sergisi, Sektörü Ödemişte Buluşturdu
Link: 8. Süs Bitkileri Sergisi, Sektörü Ödemiş'te Buluşturdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız