Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Öncü Salça, ihracatta iddialı 

Öncü Salça, ihracatta iddialı

Acemoğlu Gıda Sanayi, Gaziantep, İzmir ve Balıkesir’deki fabrikalarında ürettiği biber ve domates salçası ile her geçen gün büyümesini sürdürüyor.


GAZİANTEP - Öncü Salça markasıyla salça imalatı yapan Acemoğlu Gıda Sanayi, Gaziantep, İzmir ve Balıkesir’deki fabrikalarında ürettiği biber ve domates salçası ile her geçen gün büyümesini sürdürüyor.

Acemoğlu Gıda Sanayi bünyesinde Öncü markası ile üretime ilk olarak 1998 yılında Gaziantep yöresinin biber salçasını geleneksel yöntemlerin dışında fabrika ortamında üreterek başladıklarını ifade eden Acemoğlu Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Kozlu, Gaziantep’teki başarılarının kendilerini umutlandırdığını belirterek, 2000 yılında da domates salçası üretimine başladıklarını anlattı. Kozlu, “Biz salçada en iyi üretici olma vizyonuyla yürüyorduk ve doğal olarak domates salçası da üretmeliydik. Bunun için de domatesin merkezi konumundaki İzmir Tire’ye yatırım yaptık. Tire’de 100 bin metrekare açık, 30 bin metrekare kapalı alanda yüksek teknolojiyle yılda 20 bin ton domates salçası üreten bir tesisimiz bulunuyor. Bu tesiste de biber salçası üreteceğiz” dedi.

İzmir Tire’nin ardından Balıkesir Gönen’de de yıllık 3 bin ton üretim kapasiteli bir salça fabrikası aldıklarını söyleyen Kozlu, Gaziantep’te ilk fabrikayı açarken birtakım tereddütler yaşadıkları ancak gelinen noktada yurt geneline hizmet verdiklerini söyledi. Kozlu, “Gaziantep’te biber salçasını üretirken bazı çekincelerimiz vardı. Bunların başında yüzyıllardır geleneksel yöntemle üretilen ve artık halkının tümü tarafından tamamen kanıksanan bir ürünü siz fabrikasyon ortamında üretiyorsunuz. Bu çekincelerle ürettiğimiz ilk ürünü hemşerilerimize tattırdık. Üretim ortamının hijyenik ve güvenilir olduğunu gördükten sonra ürünümüzü tadan Gaziantepli hemşerilerimizden tam not alınca bu bizi daha çok cesaretlendirdi” şeklinde konuştu.

“Ev tipi ürünlerdeki lezzeti yakaladık”

Öncü salça olarak ürettikleri ev tipi üretimle aynı lezzeti taşıdığını vurgulayan Kozlu, salçalarının diğer salçalardan daha kıvamlı ve lezzetli olduğunu iddia etti. Salça üretiminde kaliteyi ve sağlığı her şeyin üzerinde tuttuklarını dile getiren Kozlu, “Ürünlerimizde kaliteyi ön planda tutan firmamız, 2000 yılında ISO 9001, 2007 yılında ise ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini alarak, bu alandaki kalitesini tescillendirdi. Üretimimiz hammaddeden son ürüne kadar etkin ve sürekli kontrol sistemiyle denetlenmektedir. Müşteri şartlarına uygun, hijyenik bir ortamda sıfır hata ve yüzde 100 gıda güvenliği ilkesiyle üretim gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Üretimin en yoğun olduğu temmuz ve ekim ayları arasında 500 kişiye kadar istihdam sağladıklarını, diğer zamanlarda ise daimi olarak 100 kişinin çalıştığı fabrikalarında ürettikleri salçayı ilk olarak Almanya’ya ihraç ettiklerini kaydeden Kozlu şöyle devam etti:

“Şu anda tüm dünya ülkelerine ihracatımız var. Biber salçası üretimimizin yüzde 60’ını Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapıyoruz. İhracattaki en büyük hedefimiz hem ihracat tutarını hem de ülke sayısını artırmaktır.” Son olarak biber salçası üretiminde makineleri kendilerinin tasarladığının altını çizen Kozlu, “Bir üründe üretim sürecine göre makinelere hakim olmak çok önemlidir. Bizce her sanayici kullandığı makineyi çok iyi bilmeli” diyerek sözlerini tamamladı.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Öncü Salça, ihracatta iddialı
Link: Öncü Salça, ihracatta iddialı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız