Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Aksaray Tarım Ve Hayvancılıkta İlk 10 İl Arasında 

Aksaray Tarım Ve Hayvancılıkta İlk 10 İl Arasında

AKSARAY (İHA) - Aksaray Valisi Selami Altınok, Tarım ve Hayvancılık Platformu ile bir araya gelerek Aksaray’ın tarım ve hayvancılık sektörünü değerlendirdi.


Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Aksaray Valisi Selami Altınok, Ziraat Odası Başkanı ve Tarım Platformu Başkanı Emin Koçak, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Sert, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Veterinerler Odası Başkanı Miktat Küçük, yönetim kurulu üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksaray’ın yüzde 70’inin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı bir şehir olduğunu belirterek, Türkiye genelinde tarım ve hayvancılıkta ilk 10 il arasında bulunduğunu kaydetti. Aksaray deyince akla ilk gelenin tarım ve hayvancılık olduğuna dikkat çeken Vali Altınok, “Aksaray deyince mutlaka ilk önce akla gelen her ne kadar sanayimiz gelişiyorsa da, turizm gelişiyorsa da tarım ve hayvancılıktır. Nüfusun yüzde 70’e yakın bir kısmı hala tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Sanayi ve turizmde, diğer sektörlerle uğraşan insanlarımızın da mutlaka bir ayağı yine köyüyle, tarlasıyla tapanıyla, çiftiyle, çubuğuyla bir bağlantısı olan insanlardır. Onun için iyi de bir birliktelik var burada. Bütün tarım ile uğraşan, çiftçilikle uğraşan, hayvancılıkla uğraşan bütün derneklerimiz, sivil toplum teşkilatlarımız bir çatı altında toplanmışlar ve birliği beraberliği gösteriyorlar. Bununla da zannediyorum ki şu anda Türkiye’de Aksaray tarım ve hayvancılığın en iyi yapıldığı ilk 10 vilayet arasında. Birim payına düşen, birim metrekareye düşen üründe, faydada çok üst noktalara gelmiş durumda. Bunda da bu arkadaşlarımızın emeklerinin, gayretlerinin, heyecanlarının çok büyük rolü olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki çalışmalarda da ben ilin valisi olarak yine tarımla alakalı teşkilatlarımız olarak arkadaşlarımız ile beraber onlarında desteğiyle ve önerileri ile daha iyi bir noktaya tarımı ve hayvancılığı getirmenin gayreti içinde olacağız. Birliği beraberliği muhafaza edip aynı şeyi söyledikten sonra gerek Aksaray’da, gerek Türkiye’de bu insanların başaramayacağı bir şey olmadığını düşünüyorum. Arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Ziraat Odası Başkanı ve Tarım Platformu Başkanı Emin Koçak ise toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Valim Aksaray’a gelmeden önce tarımcı olduğunu, tarıma destek verdiği bilgilerini aldık. Aksaray’da geçmişte de bugünde de gerek valilikle, gerek tüm sivil toplum örgütleri ile beraber istişare içerisinde ilimize, çiftçimize en iyi hizmeti vereceğiz. Valime teşekkür ediyorum” diye konuştu.
alt
alt

Ekleme Tarihi
21.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Aksaray Tarım Ve Hayvancılıkta İlk 10 İl Arasında
Link: Aksaray Tarım Ve Hayvancılıkta İlk 10 İl Arasında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız