Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
29. Bilişim Kurultayı 

29. Bilişim Kurultayı

TÜBİSAD Başkanı Prof. Dr. Cılız: ''Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefini tutturabilmesi bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün stratejik sektör olarak kabul edilmesi ve politikalar geliştirilmesiyle mümkün olacak''


ANKARA (A.A) - Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Başkanı Prof. Dr. Kemal Cılız, Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefini tutturabilmesinin bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün (BİTS) stratejik sektör olarak kabul edilmesi ve zaman geçirmeden bu kabul çerçevesinde politikalar geliştirilmesiyle mümkün olacağını bildirdi.

Cılız, yaptığı yazılı açıklamada, TÜBİSAD'ın bilgi ve iletişim teknolojilerinin Türkiye ekonomisindeki yerini, ekonomik ve sosyal gelişmeye katkılarını anlatan ve somut öneriler içeren ''Atılım İçin Bilişim: Türkiye Ekonomisi için Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü'' Raporu'nu kamuoyuyla paylaştığını belirterek, 21-23 Kasım tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek 29. Bilişim Kurultayı'nın temel argümanının da ''Atılım için Bilişim'' olmasından dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti.

Kurultay'da ''Atılım için Bilişim''in 3 önemli başlığının 22-23 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 3 ayrı oturumda ele alınacağını belirten Cılız, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Bu yıl Atılım İçin Bilişim Raporumuzda da yer alan konular Kurultay'da detaylı bir şekilde tartışılacak. 22 Kasım tarihinde, 'Türkiye e-dönüşüm ve bilişim stratejisini nasıl yönetmeli' başlığı altında düzenlenecek oturumda TÜBİSAD'ın görüşlerini aktarma fırsatı bulacağım. Bilişimin Türkiye ekonomisi ve 2023 hedefleri açısından önemini sürekli olarak vurguluyoruz. Türkiye geçmiş 50 yılda yüzde 4,5; 2001-2007 yılları arasında yüzde 6,5 büyüdü, 2023 hedeflerini yakalayabilmesi için de yıllık yüzde 8,5 büyüme gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu hedef de raporumuzda yer alan diğer ülkelerde görüldüğü gibi ancak bilişime gereken önem verilerek yakalanabilir.''

Hızlı büyüme için rekabet üstünlüğünün yakalanması gerektiğini vurgulayan Cılız, bunun da ancak katma değeri yüksek ürün ve hizmet üretmeye bağlı olduğuna dikkati çekti. Ekonomiyi ileri teknolojinin sürüklediğini belirten Cılız, dünya ticaretinde yüzde 14 olan bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü payının Türkiye'de sadece yüzde 3 olduğunu kaydetti.

Diğer birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de üretkenliğin BİTS'de diğer sektörlere göre çok daha yüksek olduğunu kaydeden Cılız, Türkiye'nin 2023 yılında en büyük 10 ülke arasında yer alması için sektöre dönük bütüncül, sistemli, sürekli ve tüm toplum tarafından benimsenen bir politika ile desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

-TÜBİSAD'ın önerileri-

Açıklamada, TÜBİSAD'ın Türkiye'de BİTS'in gelişimi için hazırladığı öneriler şöyle sıralanıyor:

BİTS stratejisi, büyüme stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilmelidir, sektöre yönelik güçlü yasal alt yapı oluşturulmalıdır, BİTS'e dayalı istihdam yaratılmasına dönük eğitim politikası geliştirilmelidir, küresel rekabetçi BİTS için hizmet ve yazılım ihracatı desteklenmelidir, rekabetçi, yaygın ve ucuz iletişim altyapı ve hizmetleri sağlanmalıdır, BİTS'in iş dünyasına nüfuzu artırılmalıdır, Ar-Ge ve yenilikçilik desteklenmelidir, girişimci kültürün güçlendirilebilmesi için girişim sermayesinin oluşumu hızlandırılmalıdır, BİTS'ten alınan vergiler büyümeyi teşvik edecek, derinleşmeyi sağlayacak ve ihracatı güçlendirecek şekilde değiştirilmeli ve vergi yükü azaltılmalıdır, hizmet ve altyapılarda etkin rekabet ortamı tesis edilmeli ve yeni teknolojilere dayalı BİTS altyapılarının kurulması için uygun ortam yaratılmalıdır. 
alt
alt

Ekleme Tarihi
21.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: 29. Bilişim Kurultayı
Link: 29. Bilişim Kurultayı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız