Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım ve Hayvancılık Sektörünün Devleri Develi 

Tarım ve Hayvancılık Sektörünün Devleri Develi'de Buluştu

KAYSERİ (İHA) - Kayseri’nin Develi ilçesinde gerçekleştirilen ‘Tarımda Paylaşarak Öğrenmek’ isimli toplantıda, tarım sektörünün devleri bir araya geldi.


Pınar süt, Bizim süt, Yağız süt, Sütaş, Biçer süt, Kombassan, Gündönümü hayvancılık, Başak Tarım, Sözen Petrol, Radial Tarım, Bomonti Hayvancılık, Egelico, Taç tarım, Beytur, Zorbey Tarım, Herkül Tarım, Şanlı Hayvancılık, Altılar Tarım işletmeleri gibi ülke genelinde Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren 40 öncü firma yöneticileri “Tarımda Paylaşarak Öğrenme” toplantısında bir araya geldi.

Sürü yönetimi, süt sağım ve depolamasındaki teknolojik gelişmeler, süt verimliliği, sütün etkin olması, sütün kalitesinin artırılmasına yönelik konuların da ele alındığı etkinliğe, Kaymakam Enver Ünlü, Belediye Başkanı Recep Özkan, ERÜ Develi Seyrani Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kırnak, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, Gıda Tarım İl Müdürü Özkan Kayacan, Gıda Tarım İlçe Müdürü Murat Hodul ve Bölge işletme temsilcileri de iştirak ettiler.

Toplantının açılış konuşmasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan küçük işletmelerin büyümesi gerektiğini, Saray Tarım İşletmeleri'nin bölge çiftçisi için 'Okul', kendileri için de bir model olduğunu ifade etti. Kayacan şu şekilde konuştu:
"Dünyada söz sahibi olmak istiyorsanız, eti çok yiyeceksiniz. Proteini fazla alacaksınız. Kafamızın çalışması et tüketimine bağlı. Eti çok tüketebilmek için Saray benzeri kuruluşların sayısını ülke genelinde artırmamız gerekli. Biz kurum olarak özel sektörün önünü açacağız” dedi.

Ekleme Tarihi
21.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tarım ve Hayvancılık Sektörünün Devleri Develi'de Buluştu
Link: Tarım ve Hayvancılık Sektörünün Devleri Develi'de Buluştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız