Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bulguru Yüzyılın Ürünü Yapmak İçin Bir Araya Geldiler 

Bulguru Yüzyılın Ürünü Yapmak İçin Bir Araya Geldiler

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkan Vekili Ahmet Tiryakioğlu, bulguru yüzyılın ürünü olarak gösterebileceklerini belirtti. Tiryakioğlu, “Yaptığımız her tanıtımda çok iyi geri dönüşler alıyoruz." dedi.


GTB, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Bulgur Sanayicileri Derneği'nin iş birliğiyle 'Bulgur Akıl ve Güç Birliği Toplantısı' gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan, dünya genelinde pirinç, bulgur ve patates ağırlıklı beslenme temeli olduğuna dikkat çekti.

Canarslan, " Bölgemizde buğdaya bağlı bir toplumuz. Bundan dolayı bu konuda yapılan çalışma hem ülkemizin tanıtımına hem insanımızın sağlıklı beslenmesine hem de aynı zamanda belki zağlığa yapılan bir yatırımdır. Çünkü malumunuz dünyada hızlı beslenme ve fast food almış başını gidiyor. Bununla birlikte ciddi sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Bu süreçte bulgurun tanıtımı ve tüketiminin artırılması çok önemlidir. Bu konuda sizlerde en temel hizmeti yürüten sektörün temsilcilerisiniz. Bu konuda gerçekte ulvi ve çok anlamlı bir yola girilmiştir. Bu nedenle emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da Gaziantep'in bulunduğu coğrafi yapısı itibariyle bulgur üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Bakbak, "Yaptığınız tanıtım çalışmaları önemsiyoruz ve destekliyoruz. Bulgurun yeni dünya sektöründe çok önemli bir yere sahip olacağına inanıyorum. Fast food alışkanlığı sağlık açısından sıkıntılar ortaya çıkarabiliyor. Bu nedenle bulgurun bu süreçteki tanıtı ve pazarlanması çok önemli.” ifadelerini kullandı.

GTB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Başkanı olan Ahmet Tiryakioğlu da grup olarak fuarlarda gerçekleştirdikleri tanıtım çalışmalarını anlattı.

Tiryakioğlu, “Biz tanıtımı yaparken yemek yaptığımız ürünlerden en çok ilgiyi bulgur gördü. İnanılmaz geri dönüşler aldık. Dünyada milyonlarca ton pirinç tüketimi var. Biz burada nasıl bir pay alabiliriz diye düşünmeliyiz. Pirinci kötülemiyoruz elbette ama bulgurun önemini de göstermemiz gerekiyor. Hatta bulguru yüzyılın ürünü olarak gösterebiliriz. Çünkü, yaptığımız her tanıtımda çok iyi geri dönüşler alıyoruz.” şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Gaziantep İl Müdürü İbrahim Yılmaz da bulgurun önemine değindi. Yılmaz, “Buğdayın anavatanındayız ve bunu konuşmamız çok doğal. Beslenme alışkanlıklarına baktığımız zaman dünyada en iyi beslenen ülke Türkiye geliyor. Diğer ülkelere baktığımız zaman onların tükettiği ürünlerin çeşidi bizimki kadar çeşidi yok. Bulgurun tanıtımı için ciddi çalışmalar yapılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner de bulgurun tanıtımına her zaman katkı sağlamaya çalıştıklarının altını çizdi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
23.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bulguru Yüzyılın Ürünü Yapmak İçin Bir Araya Geldiler, bulgur
Link: Bulguru Yüzyılın Ürünü Yapmak İçin Bir Araya Geldiler




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız