Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

BAKAN EKER: "SAHTEKARLARA KARŞI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"


ANTALYA (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıda takviyesi ve alkolsüz içecek üretiminde 'taklit ve tağşiş( yapan sahtekarlarla mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.


Antalya’nın Kumluca İlçesinde düzenlenen Domatexpo fuarına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, paketleme tesislerinde incelemelerde bulundu. Gazetecilerin dün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının internet sitesinde gıda takviyesi ve alkolsüz içecek üretiminde 'taklit ve tağşiş' yaptığı tespit edilen 7 firmayı teşhir etmesiyle ilgili soruya Bakan Eker, sahtekarlarla mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Denetimlerin bitkisel ilaç ve Enerji içeceklerinde devam edeceğini kaydeden Bakan Eker, “Enerji içeceği değil sadece bitkisel karışımlar gıda takviyesi dediğimiz. Bunlardan taklit, tağşiş yapan, bunların içerisine normalde konmaması gereken bir takım kimyasal maddeler tespit edildi. Onların isimlerini de teşhir ediyoruz. Bitkisel prepeparet 'Falanca bitkinin tohumu ile falanca yaprağını karıştırdım', 'Gıda takviyesi yaptım' diyor ama adam kimyasal madde koymuş. Ve diyor ki 'Bu zayıflatır', 'Şu hastalığa iyi gelir', 'Enerji verir'. Bunu söylemek, ilaç gibi kullanmak yasak. Sahtekarlık yapmış, içine ilaç koymuş, kimyasal madde koymuş. Bitki değil ilaç koymuş. Biz bunları tespit ettik” dedi.

Daha önce ceza verdiklerini belirten Bakan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Artık ceza vermekle kalmıyoruz.Kime ne için ceza verdiğimizi, kamuoyu ile paylaşıyoruz. Artık tüketiciler de bunların tanısın. Bunların ölüme kadar zararları var. Geçmişte Subitraminden hayatını kaybetti. Zayıflatıcı ilacın kimyasal maddesini bitkinin içine koymuş.Gıda takviyesi diye ruhsat almış.Üretim izni almış o 'Sadece gıda takviyesi var' diyor. Ama içine kimyasal madde koymuş. Kanuna göre, biz bunları hem toplatıyoruz, hem ceza veriyoruz. Ama en büyük ceza halka şikayet ediyoruz.Firmaların isimleri, ürün ürünü üreten firma ismi Tarım Bakanlığı’nın web sitesinde var. Bu 7 firmanın isimleri ve içinde neler olduğu tespit edildi.Eskiden de toplatıyorduk ama biz eskiden topladığımıza halka şikayet edemiyorduk.”

Ekleme Tarihi
23.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: mehdi eker, alkolsüz içecek,
Link: Bakan Eker: Sahtekarlara Karşı Mücadelemiz Devam Edecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız