Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

-Bayraktar’dan iki müjde…
-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:
-“Buğday ve mısırda bazı illerde ödenmeyen 2011 prim desteği ödeneği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hesaplarına aktarıldı. Önümüzdeki günlerde çiftçilerimize bu para ödenecek”
-“Ödeme, özellikle yaşanan kuraklık nedeniyle zor durumda bulunan üreticinin mağduriyetini gidermesine yardımcı olacak”
-“Fındıkta alan bazlı destek kararı, Ekonomik Koordinasyon Kurulu’ndan ve Bakanlar Kurulu’ndan çıktı”
-“2013 yılının Mart ayında, 2012’nin ödemesi yapılacak.2012 yılı için 150, 2013 yılı için 160, 2014 yılı için 170 lira ödenecek”

Ankara – 23.11.2012 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçiye buğday, mısırda prim ödemelerinin yapılacağı, fındıkta alan bazlı desteğin 3 yıl daha süreceği müjdesini verdi.
 
Bayraktar, açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’den aldığı bilgiye göre, buğday ve mısırda bazı illerde ödenmeyen 2011 prim desteğiyle ilgili ödeneğin Maliye Bakanlığı’ndan çıktığını ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hesaplarına aktarıldığını bildirdi.
Şemsi Bayraktar, önümüzdeki günlerde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hesaplarındaki bu paranın çiftçiye ödeneceğini belirtti. Bayraktar, ödemenin özellikle yaşanan kuraklık nedeniyle zor durumda bulunan üreticinin mağduriyetini gidermesine yardımcı olacağını kaydetti.
Prim ödemelerinin yapılması konusunda, üreticilerin, Ziraat Odaları ve TZOB’a yoğun başvuruları bulunuyordu.

-Fındıkta alan bazlı destek 3 yıl daha devam edecek-

Bayraktar, fındıkta alan bazlı destek konusunu Maliye Bakanlığı ile görüştüğünü, fındıkta alan bazlı ödemenin 3 yıl daha devam etmesi kararının Ekonomik Koordinasyon Kurulu’ndan ve Bakanlar Kurulu’ndan çıktığını, 2013 yılının Mart ayında, 2012’nin ödemesinin yapılacağını bildirdi.
Şemsi Bayraktar, 2012 yılı için 150, 2013 yılı için 160, 2014 yılı için 170 lira ödeneceğini bilgisini verdi.
Ekonomide önemli yeri olan fındıkta Türkiye’nin, dünya fındık üretiminin yaklaşık yüzde 75’ini karşıladığını bildiren Bayraktar, 2011-2012 sezonunda 217 bin 514 ton iç fındık ihracatından 1,6 milyar dolar gelir elde edildiğini bildirdi.
Fındığın genel olarak fındık tarımı yapılan Karadeniz Bölgesi’nde yaklaşık 2 milyon üreticinin geçim kaynağı olduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti:
“Fındık üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla 2009 yılının Haziran ayında açıklanan Fındık Stratejisi kapsamında; fındığın taban arazilerden sökülmesi, daha ziyade yamaç arazilerde üretimin desteklenmesi amacıyla fındık üreticilerine dekara 150 lira destek prim olarak ödenmeye başlanmıştı. Üretim maliyetlerini aşağıya çeken ve 3 yıl uygulanan alan bazlı destek, 2011 yılında sona ermiş, 3 yıllık bu dönemde fındık üreticilerine toplam 1,8 milyar lira ödeme yapılmıştı. Uygulamadan fındık üreticilerimizin yaklaşık yüzde 84’ü faydalanmıştı.”

Ekleme Tarihi
23.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tarımsal destek,tarım,gıda,tzob,Şemsi Bayraktar
Link: Bayraktar’dan iki müjde…




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız