Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yüksekovalı çiftçilere makine ve ekipman desteği

HAKKARİ (CİHAN) - Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' çerçevesinde çiftçilere 48 buğday biçme makinesi (biçerbağlar) dağıtıldı.


Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Şemdinli yolu üzerinde düzenlenen teslim törenine Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özgür, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cezmi Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, "Makineler hibe karşılığında vatandaşlarımız için temin edildi. Bu nedenle bir kısmını devlet bir kısmını da sizler karşılayacaksınız. Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Tırpanla çok ot biçtim, sabanla da çok tarla sürdüm. Tarlada çok bağ bağladım. Ama makine ekipman açısından teknolojinin gelişmesi nedeniyle artık siziler bu işi yapmayacaksınız. Bu işi makineler yapacak. Bu amaçla bugün sizlere makinelerinizi teslim edeceğiz. Umarım bu makinelerin tarımın verimliği açısından büyük katkısı olur." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cezmi Yılmaz ise "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız her sene Kırsal Kalkınma, Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nda çiftçilerimize makine ve ekipman desteği sağlamaktadır. Bunun yarısını hibe ile bakanlığımız yarısını da çiftçimiz karşılamaktadır. Bu sene toplamda ilimizde 185 müracaat oldu. Bütçeye bağlı olarak, 48 çiftçimize makine dağıtımı yapmış bulunmaktayız. Ekipmanların toplam bütçesi 1 milyon liranın üzerindedir."

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özgür de "Makine- ekipman dağıtımı çerçevesinde Yüksekova ilçemizde 48 çiftçimize biçer-bağlar 1 tane de el traktörü desteği sağlanmıştır. Özellikle biçerbağlar, Yüksekova'da hayvancılığın yaygın olması nedeniyle onların kaba yem ihtiyaçlarını karşılamada çok ciddi anlamda kolaylık sağlayacaktır. Makina ve ekipmanların yöre çiftçisine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Çiftçilerden Eyyüp Bulut, "Aletlerin bedelini hibe programı ile yarısını devlet ödedi, yarısını da ben ödedim. 200 dönüm arazim var, Bu aletler işimi çok kolaylaştıracak." diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından Kaymakam Tikdağ, aletler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Tikdağ, daha sonra makinelerin anahtarlarını çiftçilere teslim etti.

Ekleme Tarihi
24.11.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Yüksekovalı çiftçilere makine ve ekipman desteği
Link: Yüksekovalı çiftçilere makine ve ekipman desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız