Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Manyas'ta Çeltik Ekimi

Sulama kanallarının döşenecek olması nedeniyle önümüzdeki yıl Manyas genelinde yaklaşık 35 bin dekarda çeltik üretilmeyecek.


Manyas Kaymakamı Ertuğrul Avcı başkanlığında toplanan Çeltik Komisyonu, Manyas Barajı Sağ Sahil Sulama Projesi kapsamında yapılacak kanalları ve toplulaştırma çalışmalarını görüştü.

Manyas Belediye ve Sulama Birliği Başkanı Hasan Kahraman, Kızıksa Belediye Başkanı Yüksel Zeki, Salur Belediye Başkanı Fethi Kilercioğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, komisyon üyesi Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ile yüklenici firmanın temsilcisi Günaydın Özyurt'un katıldığı toplantıda, özellikle kanal çalışmalarının yürütüleceği bölgede ekilecek ürünlerle ilgili tespit yapıldı.

Kanalları yapacak firmanın önerisiyle komisyon, önümüzdeki yıl için geçerli olmak kaydıyla yaklaşık 35 bin dekarda çeltik üretimine yasak getirdi.

Ertuğrul Avcı, çalışmalar nedeniyle ilçe merkezi ile Kızık, Kayaca, Kulak, Haydar köylerinin tamamı, Eski Çatal, Börülceağaç köyleri ile Salur ve Kızıksa beldelerinin bir kısmında çeltik ekiminin yapılmayacağını söyledi.

Hüseyin Danç ise ilçede yılda ortalama 70 bin dekarda çeltik üretildiğini belirterek, "Kanal çalışmaları yapılacak bölgede iş makinelerinin rahat hareket etmesi gerekiyor. Çeltik, sürekli sulama yapılan ürün olduğu için iş makinelerinin çalışması olumsuz etkilenecekti. Bu yüzden 35 bin dekarda çeltik üretimi yasaklandı. Gelecek yıl çeltik üretimimiz, 45 bin tondan 22-23 bin tona gerilecek" dedi.

Danç, çiftçilerin çeltik yerine ayçiçeği ve Mısır ile pancara yönelebileceğini bildirdi. (AA)

Ekleme Tarihi
27.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Manyas, Çeltik,
Link: Manyas'ta Çeltik Ekimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız