Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Sakaryalı Üreticilerin Dane Mısır Desteklemeleri Hesaplarına Yatırıldı 

Sakaryalı Üreticilerin Dane Mısır Desteklemeleri Hesaplarına Yatırıldı

SAKARYA (İHA) - Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, 2011 yılı il genelinde, 13 ilçede 7 bin 185 çiftçinin 8 milyon 616 bin 971 TL tutarındaki dane mısır destekleme hakedişlerinin Ziraat Bankası tarafından çiftçiler adına açılan hesaplara aktarıldığını belirtti.
 
Keskin, ayrıca kamuoyunda çok tartışılan ve Sakaryalı üreticilerinin listelerinin bakanlığa geç gönderildiği için ödemelerin zamanında yapılmadığı konusuna da açıklık getirerek listeleri hiçbir gecikme olmadan Bakanlığın Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'ne gönderdiklerini belirtti.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerimiz 2011 yılında satmış oldukları ürünlere ait Müstahsil makbuzlarını Ekim 2011'den itibaren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim etmeye başlamışlardır. Üreticilerimiz bu başvurularını 2012 Nisan Ayı mesai bitimine kadar devam etmişlerdir. Bu tarihler arasında başvuruları alınan üreticilerimizin dosyaları Çiftçi Kayıt Sistemine bağlı Prim Kayıt Sistemine veri girişleri yapılmıştır. Kayıtları ve askı işlemleri tamamlanan Dane Mısır destekleme ödemeleri İcmal-2 listeleri İlçe Prim Komisyonlarınca İl Müdürlüğümüze 26.06.2012 tarihinde gelmiş olup; İl Prim Komisyonu ödemelerin yapılması için İcmal-3 listeleri hiçbir gecikmeye sebebiyet vermeden Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne göndermiştir” diyerek kamuoyunda “Müdürlük listeleri Bakanlığa 2 ay gecikmeli gönderdiği için Sakaryalı çiftçiler mağdur edildi” yönündeki iddialara da açıklık getirmiş oldu.

Keskin açıklamasını şöyle tamamladı; “Ödeme ile ilgili evrakların Bakanlığımıza ulaşması sonucunda yapılacak tüm iş ve işlemler Bakanlığımız tarafından yapılmakta ve üreticilerimizin hesaplarına destek miktarları aktarılmaktadır. Ödeme İcmallerinin kesinleşmesi sonucunda İlimiz Sakarya genelinde 13 İlçemizde 7.185 çiftçimize 205.092,731 da. alan için 8.616.971,85 TL. Dane Mısır hak edişi düzenlenmiştir. Belirtilen miktarlar T.C.Ziraat Bankası tarafından çiftçilerimiz adına açılmış olan destekleme hesaplarına aktarılmıştır.”

Ekleme Tarihi
28.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Sakaryalı Üreticilerin Dane Mısır Desteklemeleri Hesaplarına Yatırıldı
Link: Sakaryalı Üreticilerin Dane Mısır Desteklemeleri Hesaplarına Yatırıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız