Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

1. Ulusal Bitki Sağlığı Sebze, Endüstri ve Süs Bitkileri Çalışma Grubu Toplanıyor

ANKARA (İHA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye’nin örtü altı sebze üretiminin sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alınacağı ‘1. Ulusal Bitki Sağlığı Sebze, Endüstri ve Süs Bitkileri Çalışma Grubu Örtüaltı’ konulu toplantı düzenleneceğini bildirdi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, toplantının Bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanlığı’nın koordinasyonu ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğünün organizasyonunda yapılacağı belirtildi. Toplantıda, örtü altında sebze yetiştiriciliğinde sorun olan hastalık ve zararlıların mücadelesine yönelik çözüm öneriler, biyolojik mücadelenin önemi ve geleceğine dönük yaklaşımlar, örtü altı sebze üretiminin önemi ve bugünkü durumu ile üretim aşamasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılacak. 28-29 Kasım günlerinde Antalya’da düzenlenecek olan toplantıya, Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Doç. Dr. Birol Akbaş, Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve ilçe Müdürlüğü temsilcileri, Üniversite Öğretim Üyeleri, Araştırmacı Mühendisler, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, tarım danışmanları ve üreticiler katılacak.

Türkiye’de geçen yıl örtü altı ve açıkta toplam 27,5 milyon ton sebze üretildiği belirtilen açıklamada, 728 milyon dolarlık ihracat yapıldığı bildirildi. Süs bitkileri ihracatının ise 76 milyon doların üzerine çıktığı ifade edildi. 

Ekleme Tarihi
28.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: 1. Ulusal Bitki Sağlığı Sebze, Endüstri ve Süs Bitkileri Çalışma Grubu Toplanıyor
Link: 1. Ulusal Bitki Sağlığı Sebze, Endüstri ve Süs Bitkileri Çalışma Grubu Toplanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız