Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Patates Üretimi ve Alternatif Ürünler Ödemiş 

Patates Üretimi ve Alternatif Ürünler Ödemiş'te Masaya Yatırıldı

İZMİR (İHA) - Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Çaylı Belediyesi’nin ortaklaşa olarak düzenlediği, Çaylı Beldesinde Patates Üretimi ve Alternatif Ürünler konulu toplantı üreticiden büyük ilgi gördü.


Çaylı Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, Çaylı Belediye Başkanı Rıfat Önder, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli mühendisler Melih Mıcık, Ziraat Mühendisi Ali Cundar ve veteriner hekim Gültekin Karakoç ile çok sayıda üretici katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çaylı Belediye Başkanı Önder, katılımcılara teşekkür ederek, patates sorunun çözülmesi yönünde adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Altıntaş, Ödemiş ve Çaylı Beldesi ile ilgili genel bir değerlendirme yaparak, yörede daha önce yetiştirilen, fakat zamanla terk edilen ürünlere dönüş yapılması gerektiğini vurguladı. Özellikle patates üretiminde kaçak ekim yapılmaması gerektiğini söyleyen Altıntaş, belde topraklarının patateste zarar yapan hastalıklara karşı korunması gerektiğini vurguladı.

Ziraat Yüksek Mühendisi Melih Mıcık da, patateste ilgili olarak İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan, patates üretiminde güçlü yanlar, güçsüz yanlar, fırsatlar ve tehditleri içeren SWOT Analizini üreticilerle paylaştı. Mıcık, patates üretiminde bölgenin güçsüz yanının örgütlenme ve depolama koşullarının yetersiz oluşuna dikkat çekti. Mıcık, en büyük tehdit olarak ise, ilçe topraklarına iç ve dış karantinaya tabi hastalık ve zararlıların bulaşma riski ile yoğun üretimden kaynaklanan gübre kullanımı sonucunda ortaya çıkan verimsizlik ve kirlenme olduğunu vurguladı. İyi tarım uygulamaları ile bu tehditin fırsata çevrilebileceğinin altını çizen Melih Mıcık, sözleşmeli üretime geçilmesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Bitki Pasaportu Sistemi ve Operatörlerin Kayıt Altına Alınması Yönetmeliği'ne uyulması ile sorunun aşılacağını belirtti.

Kaymakam Dölek ise, Ödemiş’te göreve yaklaşık 3 ay önce başladığını, bu süre içerisinde ilçeyi ve üreticileri tanımaya çalıştığını, bu tarım kentindeki en büyük eksikliğin tarıma dayalı sanayinin yeterli olmamasından kaynaklandığını dile getirdi. Üreticilerden, özellikle tarım yetkilerinin ve akademisyenlerin sözlerine kulak vermelerini isteyen Dölek, teknik olarak mutlaka destek almaları gerektiği belirtti, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaların yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Ekleme Tarihi
28.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Patates, Üretim, Ödemiş, tarım, ziraat,
Link: Patates Üretimi ve Alternatif Ürünler Ödemiş'te Masaya Yatırıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız